Avatar 2: Zoe Saldana viděla část filmu a byla dojatá k slzám

Avatar 2: Zoe Saldana viděla část filmu a byla dojatá k slzám
Avatar | 20th Century Fox
Pokud vás první Avatar dojal k slzám, pak je slušná šance, že na slzavé údolí dojde i v případě pokračování. Zoe Saldana, která v sérii hraje krásnou mimozemšťanku Neytiri, nedávno v jednom rozhovoru prozradila, že viděla část Avatara 2, a jen obtížně se bránila dojetí. „Už jen když o tom mluvím, tak se zalykám. Těsně před koncem loňského roku jsem viděla zhruba dvacet minut z druhého dílu a neměla jsem slov. Byla jsem dojatá až k slzám,“ řekla herečka.
Avatar 2 se odehrává čtrnáct let po událostech prvního filmu. Jake Sully (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saldana) založili rodinu. Když se ale na Pandoru vrátí lidé ze Země, jsou nucení vydat se na útěk. Do rodiny Jakea a Neytiri patří na'vi děti Neteyam (Jamie Flatter), Lo'ak (Britain Dalton) a Tuktirey (Trinity Bliss). Součástí jejich klanu je také Miles Socorro (Jack Champion), lidské dítě, které se narodilo na vojenské základně na Pandoře. Bylo příliš malé na to, aby se vrátilo na Zemi, a proto ho vychovávají Jake a Neytiri.
Kate Winslet
Avatar: The Way of Water | 20th Century Studios
Prezident společnosti 20th Century Studios Steve Asbell byl nedávno dotázán, zda Avatar 2 bude mít premiéru v kinech skutečně letos. Otázka nesouvisela ani tak s odklady způsobenými koronavirem (kterých je stále hodně), jako spíše s tím, že druhý Avatar je neustále posouván již od roku 2014, kdy měl mít prapůvodně premiéru. Asbell ani v nejmenším nezaváhal a fanoušky ujistil, že se film letos skutečně do kin podívá a že je ohromí.
Pokud tedy vše vyjde podle plánu, Avatar 2 vstoupí do českých kin 15. prosince 2022. Avatar 3 bude následovat 19. prosince 2023, Avatar 4 17. prosince 2026 a Avatar 5 21. prosince 2028. Saldana je nyní k vidění v hlavní roli po boku Ryana Reynoldse ve filmu Projekt Adam, který si můžete pustit na Netflixu. Naši recenzi, kterou napsala Martina Krejzlová, si můžete přečíst zde.
Ryan Reynolds, Zoe Saldana
Projekt Adam | Netflix