HBO představuje dubnovou pecku o policejní korupci. Stojí za ní autoři nejlepšího krimi seriálu všech dob

HBO představuje dubnovou pecku o policejní korupci. Stojí za ní autoři nejlepšího krimi seriálu všech dob
We Own This City (2022) | HBO Max
Komplexní krimi seriál The Wire: Špína Baltimoru patří dodnes nejen mezi nejlépe hodnocené tituly z produkce HBO, ale i mezi nejoslavovanější dramatické seriály vůbec. Za jeho výjimečnými kvalitami stáli především scenáristé a producenti Ed Burns, David Simon a George Pelecanos, kteří poté spolupracovali i na dalších vysoce hodnocených televizních projektech (Treme, The Deuce: Špína Manhattanu). Nyní zkušení a renomovaní tvůrci přichází s šestidílnou minisérií, která bude mít s jejich prvním hitem mnoho společného.

Trailer: We Own This City

Město patří nám
Příběh We Own This City (Tohle město patří nám) bude vycházet ze skutečných událostí, k nimž došlo v Baltimoru roku 2015 a o nichž napsal stejnojmennou knihu investigativní novinář Justin Fenton. Hlavními postavami budou členové policejní jednotky, která byla povolána, aby pomohla zklidnit vyhrocenou situaci ve městě, jež sužuje obrovský počet vražd a nepokoje v ulicích. Představitelé zákona však situace využijí ve svůj prospěch, aby se pořádně obohatili.
Vzhledem k jménům, kteří za seriálem stojí, nemůže být pochyb o tom, že nás čeká další propracovaný a bezútěšný pohled na odvrácenou stranu současného západního velkoměsta, v němž nebezpečné bídáky najdeme na obou stranách barikády.
Město patří nám
We Own This City | HBO Max
Ke kvalitě ambiciózního projektu jistě přispěje i herecké obsazení v čele s Jonem Bernthalem, který si tak po komiksovém Punisherovi střihne dalšího výživného drsňáka.
Město patří nám
Jon Bernthal | HBO Max
První epizoda dorazí na HBO Max 25. dubna.