Disney+ zveřejní další marvelovku. Její hrdinkou je šestnáctiletá muslimka

Disney+ zveřejní další marvelovku. Její hrdinkou je šestnáctiletá muslimka
Ms. Marvel | Disney
Na Ms. Marvel pracovala scenáristka seriálového Lokiho Bisha K. Ali. A o co se jedná? Hlavní postavou seriálu bude šestnáctiletá Američanka, původem z Pákistánu, Kamala Khan. Velmi obdivuje slavnou superhrdinku Carol Danvers, známou jako Captain Marvel či Ms. Marvel (diváci se s ní mohli setkat v její vlastní marvelovce Captain Marvel a následně v Avengers: Endgame).
Kamala Khan (Iman Vellani) je v komiksech vůbec první muslimskou superhrdinkou, jež získala svou vlastní komiksovou sérii. Dívka v sobě nalezne skrytý gen inhumanů, jenž se aktivoval t-bombou. Poté, co byla vystavena Terringenské mlze, se stala jakýmsi polymorfem. Získala tak schopnosti protahovat své tělo jakýmkoliv způsobem. Kamalu vytvořili tvůrci Sana Amanat, G. Willow Wilson a Adrian Alphona v roce 2013 a o rok později se dočkala své samostatné komiksové série Ms. Marvel (vol. 3).

Trailer: Ms. Marvel

Ms. Marvel
Z traileru je zřejmé, že se bude jednat o akční teenagerskou superhrdinskou oddechovku, jež bude mnohem více než typické marvelovské tituly připomínat spíše Spy Kids či jejich novodobou verzi Můžeme být hrdinové od režiséra Roberta Rodrigueze.
Iman Vellani, představitelka Kamaly, vypadá, že se s rolí perfektně sžila. V jejím podání by tak postava divákům a divačkám mohla nabídnout mladistvý a krapet geekovský náhled do superhrdinského světa. Její nadšení pro hrdinku Carol Danvers je z traileru cítit snad v každé scéně, ať už jsou to její fantazie, v nichž vypadá jako ona a nosí stejný kostým, či v realitě, kdy má triko s jejím obrázkem na hrudi. Kamala sní o tom stát se superhrdinkou, nezmění však názor, když se tak skutečně stane?
Velmi sympatická se mi zdá i celková moderní nálada a pestrobarevné vizuální efekty jejích schopností. I když zamrzí, že nám nebylo ani trochu poodhaleno, kdo se stane jejím nepřítelem. Ale toho se snad již brzy dočkáme. Už nyní víme, že to nebude naposledy, co se s Ms. Marvel setkáme. Kamala se objeví v plánovaném druhém pokračování Captain Marvel (2022), kde se setká se svou oblíbenkyní Carol Denvers (Brie Larson).
disney-zverejni-dalsi-marvelovku-v-roli-hrdinky-je-sestnactileta-muslimka
Ms. Marvel (2022) | Marvel Studios