Obi-Wan ještě ani neodstartoval a už se řeší druhá řada

Obi-Wan ještě ani neodstartoval a už se řeší druhá řada
Obi-Wan Kenobi | Disney
Kromě vydaných oficiálních fotek a zmíněného traileru, přestože seriál Obi-Wan Kenobi ještě ani nezamířil na Disney+, už je k dispozici také další důležitá informace. V jednání je totiž vznik druhé série.
První série Obi-Wana bude mít šest dílů a půjde o uzavřený příběh, který režíruje Deborah Chow, jež se stane první ženou režírující hraný Star Wars seriál od začátku do konce. Ve hře je ale i druhá řada, jejíž vznik je v jednání. Závisí na tom, zda se tvůrcům podaří najít dost zajímavé téma, aby se k postavě Obi-Wana vrátili. Tvůrcům totiž v první řadě záleží na kvalitě příběhu, ne na uměle vytvořeném pokračování.
Obi-Wan Kenobi
„Protože jsme se všichni sešli a užili jsme si to, včetně Ewana a Haydena, nechceme, aby to hned skončilo,“ uvedla na téma dalších řad Obi-Wana Kathleen Kennedy. „Je ale potřeba se ptát, proč bychom do toho šli podruhé. Musí to stát za to,“ dodala.
Je jasné, že osobních důvodů by bylo mnoho. Ewan Mc Gregor se nikdy netajil tím, že Star Wars miluje od svého dětství a že nabídku hrát Obi-Wana vehementně přijal, jen co mu ji nabídli. Nyní se k této roli vrací a po víc než sedmnácti letech se setkal i se svým kolegou Haydenem Christensenem, který ztvárnil Anakina Skywalkera. A ani jeden neskrýval nadšení.
„Pamatuju si, jak mě Ewan ihned oslovil jménem,“ uvedl Christensen v rozhovoru pro Entertainment Weekly. „Zavolal na mě: ‚Haydene!‘ A ačkoli mě viděl poprvé v životě, znělo to, jako bychom byli přátelé roky. Objal mě a přivítal do rodiny. Takové vřelé uvítání zanechá hluboký dojem a velmi pro člověka znamená,“ svěřil se herec.
Ewan McGregor
Obi-Wan Kenobi | Disney
Navíc oba pracují na projektu, který bude sledovaný několika generacemi diváků, což je nejen obrovská odpovědnost, ale i zadostiučinění.
„Potkáváme se teď s lidmi, pro které jsme před lety ty filmy točili, byli tehdy dětmi, teď jsou dospělí,“ říká McGregor. „To, co pro nás znamenali Mark Hamill, Carrie Fisher a Harrison Ford, jsme teď my pro ně. A to je nádhera. Je úžasné slyšet konečně na tyto filmy chválu a vidět to nadšení,“ pokračuje herec a naráží na to, že nová trilogie George Lucase, která odstartovala Skrytou hrozbou, se tehdy nesetkala s příliš příznivým ohlasem.
Seriál Obi-Wan Kenobi se bude odehrávat deset let od Pomsty Sithů, Obi-Wan se potají uchýlil na Tatooine a dohlíží na Luka Skywalkera, o kterého se starají jeho strýc Owen (Joel Edgerton) a teta Beru (Bonnie Piesse).
Joel Edgerton
Obi-Wan Kenobi | Disney
„Obi-Wan je ztracený,“ uvádí na adresu své postavy Ewan McGregor. „Je to zlomený muž, kterého poznamenalo to, co se stalo s rytíři Jedi a Anakinem. Cítí za to vše ohromnou zodpovědnost a vinu.“ A právě tato rovina má pomoci překlenout období mezi Pomstou Sithů a Novou nadějí. V Epizodách I až III byl Obi-Wan emocionálním člověkem, plným zápalu, v Nové naději je ale vyrovnaným, moudrým mužem, srovnaným nejen se sebou samým, ale i se světem kolem sebe. A to je cesta, kterou chce seriál vyprávět. Co Obi-Wana ovlivnilo a pomohlo mu najít vnitřní klid?
Kromě toho je tu ale ještě několik linek, které jsou pro návaznost na Novou naději klíčové – Lukův život na Tatooinu a cesta Dartha Vadera. Jeho návrat byl pro všechny na place zážitkem, včetně samotného Christensena: „Bylo to jako z jiného světa. Když jsem poprvé přes masku viděl Ewana v kostýmu, bylo to neuvěřitelné. Byl to okamžik, který si budu pamatovat velmi, velmi dlouho.“
obi-wan-jeste-ani-neodstartoval-a-uz-se-resi-druha-rada
Obi-Wan Kenobi | Disney
O tom, zda se tito dva setkají na plátně, všichni zatím mlží, ale jisté je, že se děj seriálu nebude odvíjet pouze na planetě Tatooine. Publikum se seznámí i s novou planetou s názvem Daiyu a setká se s inkvizitory, jejichž úkolem bylo pronásledovat a zabíjet Jedie.
Premiéra Obi-Wana je naplánována na 25. května na Disney+.