Vetřelec: nový film míří na streamovací službu, slibuje hodně krvavou podívanou

Vetřelec: nový film míří na streamovací službu, slibuje hodně krvavou podívanou
Lesní duch | TriStar Pictures
Od té doby sice Scott fanoušky pravidelně ujišťoval, že na slíbené další díly dojde, jenže mezitím studio 20th Century Fox, jemuž značka Vetřelce patřila, změnilo majitele. Foxy koupil Disney a bylo otázkou, jak to se slavným xenomorphem bude dál. Scott nakonec u Vetřelce zůstává, na Promethea a Covenanta ale navazovat nebude. Místo toho vznikne samostatný film.
Snímek natočí Fede Alvarez, jehož fanoušci hororového žánru dobře znají díky extrémně krvavým kouskům Lesní duch (režie remaku z roku 2013) a Texaský masakr motorovou pilou (produkce nové verze pro Netflix). Alvarez je také jako scenárista a režisér podepsaný pod hitem Smrt ve tmě (2016).
Texaský masakr motorovou pilou
Texaský masakr motorovu pilou | Netflix
Ridley Scott bude snímek produkovat. Alvarez, obrovský fanoušek vetřelčí série, Scotta s nápadem na vlastní film kontaktoval již před lety. Tehdy se ale Scott plně soustředil na své filmy a o odbočky nestál, proto ostatně nedošlo ani na přímé pokračování se Sigourney Weaver, které chtěl natočit Neill Blomkamp (District 9). Alvarezova vize ve Scottovi podle všeho zůstala, protože mu nedávno zavolal, jestli by měl stále zájem snímek natočit. Alvarez nezaváhal a okamžitě si plácli. O čem přesně nový Vetřelec bude, to v tuhle chvíli nevíme. Jisté je jenom to, že se nijak nebude vázat na původní sérii.
Film vznikne exkluzivně pro streamovací službu Hulu. Proč právě pro ni, a ne pro Disney+? Když Disney studio 20th Century Fox koupil, přejmenoval ho na 20th Century Studios s tím, že půjde o samostatně fungující divizi. Ta se – na rozdíl od značky Disney – nemá zaměřovat čistě na rodinné filmy a její obsah je proto určený právě na Hulu. Plány jsou momentálně takové, že studio 20th Century Studios vytvoří ročně deset celovečerních titulů pro Hulu.
Nový Vetřelec nemá v tuto chvíli stanovené datum premiéry.