Životopisný film o Madonně vybírá hlavní herečku. V popředí je několik slavných tváří

Životopisný film o Madonně vybírá hlavní herečku. V popředí je několik slavných tváří
Madonna | MTV Networks
Pro mladé herečky v Hollywoodu v současnosti neexistuje atraktivnější role než ta, jakou představuje úloha popové divy Madonny. Třiašedesátiletá zpěvačka, skladatelka a herečka, známá díky hitům jako Like a Virgin či La Isla Bonita a filmům jako Dick Tracy nebo Evita, bude sama psát i režírovat vlastní filmovou biografii. A snad každá herečka si touží nestárnoucí kulturní ikonu zahrát, přestože castingový proces je podle všeho úmorný a dlouhodobý.
Na starosti jej má castingová režisérka Carmen Cuba a zástupy věhlasných kandidátek se zúžily na několik jmen. Nechybí mezi nimi Florence Pugh (oscarová nominace za Malé ženy), Julia Garner z Neskutečné Anny, Alexa Demie z Euforie, Odessa Young (Mladí zabijáci) a Emma Laird (Mayor of Kingstown).
Florence Pugh
Florence Pugh | Columbia TriStar
Hollywood Reporter informoval o tom, že proces je pro kandidátky vyčerpávající a některé herečky mu obětovaly již celé měsíce. Zahrnuje prý až jedenáctihodinové lekce choreografie, na něž dohlíží nejprve osobní choreograf zpěvačky a následně Madonna samotná. Součástí je také zpětná vazba, čtení scénáře s Madonnou a pěvecké konkurzy, jichž se slavná hvězda rovněž účastní.
Uchazečky musí podle důvěrných zdrojů zvládat prakticky cokoli a vzhledem k tomu, že projekt zatím oficiálně nedostal zelenou, čekají vyvolenou herečku další měsíce intenzivního tréninku, zpěvu a tance. Za tímto přísným režimem stojí samotná Madonna, která má coby režisérka, scenáristka a charakterní předobraz hlavní slovo. Vystupuje tak ze stínu hudebních legend jako Elton John či Queen, kteří své nedávné životopisné projekty (Rocketman a Bohemian Rhapsody) pouze produkovali.
„Dělám to proto, že spousta lidí o mně zkoušela napsat film, ale vždy šlo o muže,“ nechala se slyšet Madonna během účinkování v talkshow Jimmyho Fallona. Projekt byl ve vývoji od roku 2016 pod názvem Blonde Ambition, ale až roku 2020 se k němu připojila Madonna jako režisérka a spoluscenáristka. V psaní jí nejprve pomáhala oscarová Diablo Cody (Juno), která však od filmu odstoupila a již nahradila Erin Cressida Wilson (Dívka ve vlaku).
zivotopisny-film-o-madonne-vybira-hlavni-herecku-castingovy-proces-je-vycerpavajici-a-v-popredi-je-nekolik-slavnych-tvari
Odessa Young | Bron Studios
Životopis Madonny, která mimo jiné kraluje „antioscarovému“ ocenění Zlatá malina, jichž posbírala hned devět (včetně toho pro nejhorší herečku devadesátých let), zaštítí studio Universal, tudíž můžeme očekávat široké uvedení v kinech. Momentálně se zrak upírá na zbývající herecké uchazečky. Až budeme znát jméno výherkyně, snad se dočkáme bližších informací ohledně příběhu (uvádí se, že by měl vrcholit světovým turné Blond Ambition roku 1990) a data premiéry.