Pamela Anderson odtajní svůj život v dokumentu od Netflixu. V reakci na seriál, který nenávidí

Pamela Anderson odtajní svůj život v dokumentu od Netflixu. V reakci na seriál, který nenávidí
Pamela Anderson | National Broadcasting Company (NBC)
Zatím nepojmenovaný dokumentární snímek o Pamele Anderson uvidíme v blízké budoucnosti na Netflixu. Vzhledem k tomu, že se o jeho vzniku hovořilo již několik let, je pravděpodobné, že současné odklepnutí projektu je ze strany blonďaté herečky reakcí na čerstvě odvysílaný seriál Pam & Tommy. Ten od února vycházel na streamovací službě Hulu a na základě obsáhlé reportáže časopisu Rolling Stone popisoval okolnosti z poloviny devadesátých let týkající se odcizení a zveřejnění videa, jež obsahovalo intimní domácí radovánky Pamely a jejího manžela, tehdejšího bubeníka kapely Mötley Crüe Tommyho Lee.
Anderson, která po zveřejnění sextape procházela náročným obdobím a čelila posměchu ze strany novinářů či televizních moderátorů, seriál Hulu odsoudila a předem potvrdila, že se na něj nikdy nepodívá. A kritická obec jí většinou dává za pravdu. Pochvalné reakce sice směřují za představiteli slavného páru, jimiž jsou herci Lily James a Sebastian Stan, avšak šestidílná série jinak schytává negativní ohlasy jakožto neuctivé sypání soli do starých ran.
Pam a Tommy
Pam & Tommy | Hulu
Hvězdu Pobřežní hlídky, která zdobila hned čtrnáctkrát titulní stránku Playboye (tedy častěji než jakákoli jiná modelka), už před kamerami příliš nevídáme. Svůj život zasvětila pomoci charitativním organizacím. Chystá se sepsat své memoáry a již dříve vyšla také kniha Raw, zachycující život obletované sexbomby prostřednictvím fotografií Emmy Dunlavey.
Pravdivého životního příběhu tak, jak jej může nabídnout pouze samotná Pamela, se ale dočkají také předplatitelé Netflixu. Dokument o Anderson se konečně dočká realizace a obstará jej režisér Ryan White (dokumenty Nájemní vrazi či The Case Against 8). Bude založený na archivních záběrech stejně jako na deníkových záznamech herečky, která u této příležitosti sdílela ručně psané vyjádření:
„Můj život / tisíce nedokonalostí / milion mylných postřehů / hříšná, divoká a ztracená / bez smyslu života / nikoli oběť, ale přeživší / A naživu, připravená říci pravdivý příběh.“
Pamela Anderson
Pamela Anderson
Tento projekt dozajista přitáhne spoustu pozornosti vzhledem k nepolevující prestiži, jakou se jméno Pamela Anderson dodnes honosí. A o hodnotné dílo by mohlo jít také z pohledu přetrvávajícího boje ženských celebrit proti misogynní a sexistické kultuře, která definovala hereččin status sexuálního objektu a proti níž se podle všeho ostře vymezí. Na datum uvedení si zatím musíme počkat, bližší informace se snad objeví v nadcházejících měsících.