Netflix se přidává k odboji a ukazuje vztyčený prostředníček Rusku, odmítá vysílat propagandu Kremlu

Netflix se přidává k odboji a ukazuje vztyčený prostředníček Rusku, odmítá vysílat propagandu Kremlu
GLOW: Nádherné ženy wrestlingu | Netflix
Počátkem letošního roku ruská federace nařídila Netflixu, že musí povinně zařadit do svého vysílání alespoň dvacet ruských televizních stanic s tím, z nichž minimálně dvě jsou často spojovány se státní propagandou.
Netflix je trnem v oku ruských cenzorů již nějakou dobu, mimo jiné proto, že sdílí obsah, který je v rozporu se zákonem o LGBT propagandě. Aby v Rusku mohli mít nad Netflixem větší kontrolu, úřad pro regulaci internetu a televize, Roskomnadzor službu na před pár měsíci zařadil do registru audiovizuálních služeb, což je rejstřík streamovacích služeb, které mají více než 100 000 uživatelů denně.
A tím vznikla automatická povinnost vysílat minimálně 20 státních televizních kanálů, a to včetně zpravodajských stanic NTV a Chanel One, které zcela nepokrytě slouží jako nástroj ruské státní propagandy. Netflix měl čas do března tohoto roku, aby se připravil na nová pravidla.
A možná by se i podvolil, kdyby nedošlo k nevyprovokovanému ruskému vpádu na Ukrajinu. "Vzhledem k současné situaci nemáme v plánu přidat tyto kanály do naší služby," uvedl v pondělí večer mluvčí Netflixu. Což neznamená, že by nutně Netflix odcházel z ruského trhu. Pravděpodobně na něm zůstane, jen si takzvaně pojede dál svoje, což povede k tomu, že mu budou (stejně jako společnostem Meta a Google) udělovány vysoké pokuty.