Namluvil medvídka Paddingtona a jako Napoleon si zahrál s Van Dammem. To vše a ještě víc má za sebou ukrajinský prezident Zelenskyj

Namluvil medvídka Paddingtona a jako Napoleon si zahrál s Van Dammem. To vše a ještě víc má za sebou ukrajinský prezident Zelenskyj
Služebnyj roman - Naše vremja | Leopolis
Odkud se vlastně Volodymyr Zelenskyj vzal a co dělal, než zaujal celý svět a zastínil Vladimira Putina? Šestým ukrajinský prezidentem se stal na začátku roku 2019. Předtím, než vstoupil do politiky, se živil jako komik, herec, scenárista, producent a režisér.
V současné chvíli se asi nejvíc řeší informace, že Zelenskyj nadaboval do ukrajinštiny medvídka Paddingtona v obou jeho filmových dobrodružstvích Paddington a Paddington 2. Sami se o tom můžete přesvědčit ve vloženém videu. Málokdo už ale asi ví, že Volodymyr také vyhrál ukrajinskou verzi taneční soutěže StarDance a že doma na Ukrajině byl velmi populární díky komediálnímu seriálu Sluga naroda (Слуга народу) v produkci společnosti Kvartal 95, kterou založil.
Hlavním hrdinou příběhu Sluga naroda je zhruba třicetiletý středoškolský profesor historie, který se nečekaně stane prezidentem Ukrajiny. Pořad se vysílal v letech 2015 až 2019 a krátce po poslední sérii byl Zelenskyj skutečně zvolen prezidentem.
Zelenskyj vystudoval práva na Kyjevské národní ekonomické univerzitě, nikdy ale v tomto oboru nepracoval a po skončení studila zahájil svou kariéru u filmu a v televizi.Komediálním výstupům se však věnoval již od sedmnácti let a díky tomu si umí udělat legraci i sám ze sebe. Největším paradoxem je, že za svou kariéru často spolupracoval s ruskými kolegy a se svým týmem komiků nesoucím stejný název jako jeho produkční společnost, tedy Kvartal 95, absolvoval rozsáhlé turné po bývalých státech Sovětského svazu včetně Ruska.
Když došlo v roce 2014 k anexi Krymu, vyhrazoval se proti zákazu ruských filmů, seriálů a působení ruských umělců na území Ukrajiny, který vyhlásilo ministerstvo kultury. Když se ale ukázalo, že během války v Donbasu jeho společnost věnovala ukrajinské armádě milion hřiven, začali někteří ruští politici a umělci požadovat, aby byla jeho tvorba v Rusku zakázána, přičemž se ve většině případů jednalo o filmy a seriály v ruské produkci.
Volodymyr Zelenskyj
Rževskij protiv Napoleona | Kvartal 95 Studio
Pokud byste si chtěli nějaký film se Zelenským pustit, zde je část jeho filmografie:
Lyubov v bolshom gorode – ruská romantická komedie z roku 2009, která se o rok později dočkala pokračování Lyubov v bolshom gorode 2
Sluzhebnyy roman. Nashe vremya – další ruská romantická komedie z roku 2011
Rzhevskiy protiv Napoleona – ukrajinsko-ruská komedie, ve které se objevil v menší roli i Jean-Claude Van Damme
8 pervykh svidaniy (2012) – opět žánr romantické komedie a znovu snímek, který se dočkal pokračování, ovšem tentokrát dvou – 8 novych svidanij (2015) a 8 lučšich svidanij (2016)
Ya, Ty, On, Ona (2018) – poslední Zelenského romance před zvolením prezidentem
Příliš se ani neví, že Zelenskyj je židovského původu a že otec jeho dědečka a tři jeho bratři se stali za druhé světové války oběťmi holokaustu. Odtud možná taková odvaha, houževnatost a nechuť se vzdát. A nakonec ještě jedno video, ve kterém Zelenskyj chytře využil svého seriálu pro svou politickou kampaň. Nejtěžší asi bylo přesvědčit voliče, že se nejedná o vtip, ale o vážně míněný čin. Jak vše nakonec dopadlo, všichni víme.