Film o filmovém hrdinovi – Steven Spielberg se nechal ovlivnit výkonem Stevea McQueena

Film o filmovém hrdinovi – Steven Spielberg se nechal ovlivnit výkonem Stevea McQueena
Bullittův případ | Warner Bros.
Steven Spielberg se tak nechystá natočit remake Bullittova případu, což by byla dost zbytečná práce, protože podle diváků a divaček je tento snímek perfektní ve stávající podobě a jeho automobilová honička je stále považována za jednu z nejlepších v dějinách kinematografie (snímek dokonce získal Oscara za nejlepší střih). Nový projekt je inspirovaný hlavní postavou. Tou je poručík sanfranciské policie Frank Bullitt (Steve McQueen), který se rozhodne dopadnout mafiánského bosse, jenž zabil svědka pod Bullittovou ochranou.
Steven Spielberg nebude snímek jen režírovat, ale i produkovat spolu s potomky Stevea McQueena – synem Chadem a vnučkou Molly. Scénáře se ujal Josh Singer (První člověk, Vize zločinu) a jeho úkolem je pro postavu Franka Bullitta napsat nový originální příběh.
film-o-filmovem-hrdinovi-steven-spielberg-se-nechal-ovlivnit-vykonem-stevea-mcqueena
Bullittův případ | Warner Bros.
Spielberg na Bullittovi pracuje již nějakou dobu, ale projekt zdržela vyjednávání s ohledem na práva a majetek Stevea McQueena. Jeho místo v režisérově diáři tak postupně přejaly snímky West Side Story a nyní The Fabelmans.
The Fabelmans budou nejosobnějším Spielbergovým snímkem, neboť je inspirovaný životem samotného režiséra. Bude popisovat dobu, ve které Spielberg v Arizoně vyrůstal. Postavy Michelle Williams, Paula Dana a Setha Rogena jsou inspirovány režisérovými rodiči a strýcem. Film je právě v postprodukci a na plátna kin by měl zamířit na konci letošního listopadu.