Představitel Harryho Pottera je v novém filmu k nepoznání. Ztvárňuje nejdivnějšího amerického zpěváka, jenž proslul hudebními parodiemi

Představitel Harryho Pottera je v novém filmu k nepoznání. Ztvárňuje nejdivnějšího amerického zpěváka, jenž proslul hudebními parodiemi
'Weird Al' Yankovic | Orion Pictures
Dvaatřicetiletý herec Daniel Radcliffe se proslavil úlohou Harryho Pottera a poslední dekádu usiluje o to, aby ze sebe kouzelný plášť a bradavický stín setřásl. Vybírá si tudíž specifické role, které na první dobrou zaujmou. Ať už jde o komediální drama Švýcarák, v němž ztvárnil prdící a doslova multifunkční mrtvolu, nebo o akční komedii Zabiják proti své vůli, kde se zbraněmi přimontovanými k rukám prostě musel rozsévat smrt. V tomto zábavném trendu bude Radcliffe naštěstí pokračovat a nově ztvární zřejmě nejsvéráznější figuru americké hudební scény, dnes dvaašedesátiletého zpěváka, skladatele, producenta a herce Weird Ala Yankovice.
Vlastním jménem Alfred Matthew Yankovic je známý především svými parodickými verzemi slavných popových, rockových či rapových písní, což dovedl k dokonalosti díky doprovodným videím, která většinou vtipně obšlehla schéma originálních klipů. Pokud se nechytáte, můžete se podívat na jeho parodii hitu Gangsta's Paradise s názvem Amish Paradise, která má na YouTube 115 milionů zhlédnutí.
Yankovich ale nahrával i vlastní alba a prodal jich přes deset milionů, získal pět cen Grammy a dalších jedenáct nominací neproměnil. Jeho dosud poslední album Mandatory Fun z roku 2014 se během debutového týdne stalo číslem jedna. Ve filmovém průmyslu proslul především díky dabingu. Svůj hlas propůjčil postavám z animovaných seriálů jako Batman, Simpsonovi nebo BoJack Horseman. Jistě si ho pamatují také fanoušci Bláznivé střely, neboť malé cameo role si střihl ve všech třech dílech.
S charakteristickou kudrnatou kšticí, knírem a brýlemi jde o nepřehlédnutelnou ikonu zámořské kultury a není divu, že nyní dostane vlastní filmový životopis. Bude se jmenovat Weird: The Al Yankovic Story. Režíruje jej Eric Appel (Brooklyn 99), jenž napsal scénář společně s Yankovicem. Snímek má prozkoumat „vpravdě neuvěřitelnou cestu Yankovicovým životem a kariérou, a to od talentovaného dítěte až k největší hudební legendě všech dob“.
Už nějakou dobu se ví, že hlavní roli ztvární Daniel Radcliffe, kterého již v březnu uvidíme také v dobrodružství Ztracené město se Sandrou Bullock a Channingem Tatumem. Až nyní ale sám Yankovich sdílel první oficiální foto, na němž je herec v kostýmu během osmého natáčecího dne. Hudebník přitom nezapomněl na smysl pro humor a fotku doprovodil slovy, že se „zjevil podivný cosplayer s úmyslem zničit scénu nového filmu“.
Weird: The Al Yankovic Story
Weird: The Al Yankovic Story | The Roku Channel
Nepůjde přitom o první filmovou poctu Yankovicovi, jenž se už roku 2010 dočkal krátkometrážní fiktivní biografie. Ta odpovídala svérázné nátuře svého subjektu tím, že sama parodovala další podobné životopisy muzikantů. „Divného“ Ala si tehdy zahrála hvězda Perníkového táty Aaron Paul.
Pokud jste Yankovice dosud neznali a chystaný film s Radcliffem, jenž se zatím jeví jako ideální castingová trefa, vás zaujal, můžete si čekání zkrátit třeba projekcí prvního Yankovicova celovečeráku, jímž je bláznivá komedie Jak se dělá televize z roku 1989. Není přitom pochyb o tom, že Weird: The Al Yankovic Story, jehož premiéry bychom se měli dočkat někdy v příštím roce, bude podobně ulítlým a zábavným projektem.