Top kina ČR: Vetchého je všude plno. V televizi i promítacích sálech

Top kina ČR: Vetchého je všude plno. V televizi i promítacích sálech
Ondřej Vetchý během natáčení pohádky Tajemství staré bambitky 2 | Vojtěch Resler / Fairytale Production
5. MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST (Česká republika)
Mimořádná událost | CinemArt
tržby 1 milion 988 tisíc Kč / návštěvnost 12 374 diváci / 109 kin
Mezi pěti nejnavštěvovanějšími tituly uplynulého víkendu je hned trojice tuzemských snímků. Nejhůř z nich je na tom minimalistická akční komedie z rozjetého vlaku bez strojvedoucího. Natočil ji autor ceněných Vlastníků (2019) Jiří Havelka a za necelé tři víkendy od premiéry snímek vidělo 69 tisíc diváků. Tržby činily necelých 11 milionů korun. Na fenomenální Vlastníky to nemá asi vzdáleně, ty v kinech vidělo téměř 300 tisíc diváků. Mohlo za to především téma, které mnozí znají, úmorná a vyčerpávající schůze společenství vlastníků jednotek (lidově „esvéjéčko“).

4. SPIDER-MAN: BEZ DOMOVA (USA)
Spider-Man: Bez domova
tržby 2 miliony 472 tisíce Kč / návštěvnost 14 998 diváků / 53 kin
Už už to vypadalo, že pětici komerčně nejúspěšnějších snímků víkendu opustí, ale on se stále drží. Komiksový Spidey se v českých kinech promítá deset týdnů, za tu dobu ho vidělo přes 620 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 104 miliony korun. Na metu 700 tisíc diváků by přeci jenom mohl nakonec dosáhnout. Bude se podobně dařit novému Batmanovi, který do českých kin vstoupí začátkem března? Dočtete se za dva týdny na stejném místě.

3. V LÉTĚ TI ŘEKNU, JAK SE MÁM (Slovensko, Česká republika)
V létě ti řeknu, jak se mám | Falcon
tržby 5 milionů 188 tisíc Kč / návštěvnost 32 504 diváci / 208 kin
A je tu další tuzemská vztahová komedie, pod jejíž režií je podepsaná Marta Ferencová. Jenže ono ne a ne navázat na úspěch loňských Matek (od loňské premiéry mají na kontě necelých 300 tisíc diváků). Snímek V létě ti řeknu, jak se mám se promítal ve více než dvou stovkách kin. Vztahový propletenec desítky postav řešících milostné lapálie nezaujal, ačkoliv se v jedné z rolí objevil detektiv z Devadesátek Ondřej Sokol.

2. UNCHARTED (USA)
Uncharted
tržby 7 milionů 254 tisíce Kč / návštěvnost 42 684 diváci / 110 kin
Snímek inspirovaný slavnou videoherní sérií je stejně jako před týdnem druhý. Na kontě má 112 tisíc diváků a necelých 19 milionů korun v rámci tržeb. Dle recenzentů jde o průměr, tudíž prokletí videoherních adaptací nebylo prolomeno. O vyložený průšvih se nicméně také nejedná. A dobré zprávy na adresu Uncharted přicházejí z USA, kde snímek o víkendu kraloval za 51 milionů dolarů. Celosvětově má nicméně na kontě pouhých 159 mega. Američtí diváci rozpočet filmu nezaplatí ani omylem.

1. TAJEMSTVÍ STARÉ BAMBITKY 2 (Česká republika)
Tajemství staré bambitky 2
tržby 9 milionů 711 tisíc Kč / návštěvnost 64 380 diváků / 180 kin
Tajemství staré bambitky 2 kraluje dál. Pokračování oblíbené a hojně sledované televizní pohádky z roku 2011 šlo rovnou do kin a ve výsledku to bylo prozíravné rozhodnutí, ačkoliv se premiéra překládala z loňské zimy na letošní únor. Vrací se známí herci a s nimi i Ondřej Vetchý ve dvojroli hrnčíře Jana a loupežníka Karaby, který se může radovat z dvojnásobného úspěchu; kromě druhé Bambitky uspěl i v rámci televizního vysílání. Včera odvysílaná první část Vražedných stínů, kde hraje jednu z ústředních postav, ovládla víkendovou sledovanost napříč stanicemi (na ČT snímek včera sledoval 1 milion 680 tisíc diváků nad 15 let věku).
Ale zpátky k druhé Bambitce. Za necelé dva týdny od premiéry má pohádka Iva Macharáčka na kontě 174 tisíce diváků a 26 milionů korun v rámci tržeb. Čtvrt milionu diváků zvládne druhá Bambitka levou zadní. Na začátku roku 2022 jde o jednoznačně komerčně nejúspěšnější titul. Neohrozil ho ani Uncharted, tak uvidíme, jak to ovlivní brzký přílet Batmana Roberta Pattinsona.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.