Uvěřila podvodníkovi, že učiní jejího psa nesmrtelným, a skončila proto ve vězení. Příběhu majitelky slavné veganské restaurace, kam chodily největší hvězdy, se ani nechce věřit

Uvěřila podvodníkovi, že učiní jejího psa nesmrtelným, a skončila proto ve vězení. Příběhu majitelky slavné veganské restaurace, kam chodily největší hvězdy, se ani nechce věřit
Veganka na útěku | Netflix
Veganka na útěku je čtyřdílný dokumentární seriál, který na Netflix zamíří 16. března letošního roku. Vypráví o nečekaném pádu Sarmy Melngailis, newyorské restauratérky stojící za vyhlášeným veganským podnikem Pure Food and Wine. Melngailis byla v roce 2017 odsouzená ke třem a půl měsícům vězení a nové dokumentární drama odhalí, co k tomu vedlo.
V prvé řadě je třeba podotknout, že Pure Food and Wine platil svého času za nejvyhlášenější veganský podnik na světě, který se těšil kultovní pověsti. Navštěvovaly ho různé celebrity – například Owen Wilson, Woody Allen, Woody Harrelson – a takový Alec Baldwin zde poznal svou ženu Hilarii.
veganka-na-uteku-neuveritelny-pribeh-majitelky-slavne-restaurace-kam-chodili-hvezdy-ktera-podlehla-podvodnikovi-kdyz-ji-slibil-ze-ucini-jejiho-psa-nesmrtelnym-1
Veganka na útěku | Netflix
Úspěšný příběh Melngailis se změnil v momentu, kdy v listopadu 2011 na Twitteru potkala záhadného muže jménem Anthony Strangis. „Nevím, jak se s ním zapletla. Co na něm žena jako ona viděla?“ řekla k příběhu Strangisova nevlastní matka. Během vztahu, kdy se dvojice nakonec i vzala, převedla Melngailis více než 1,6 milionu dolarů ze svého podnikání na své osobní účty a předala je Strangisovi. Podle Vanity Fair Strangis údajně utratil 1,2 milionu dolarů v kasinech v Connecticutu. Zdá se, že Strangis svou manželku nutil, aby mu předala plnou kontrolu nad financemi, včetně zisku z podnikání.
Její podřízení si uvědomili, že je něco v nepořádku, když jim Melngailis přestala dávat výplatu. Poté začali vyplouvat na povrch podivné detaily. Strangis podle dostupných informací Melngailis naprosto ovládl, mimo jiné příslibem, že pokud udělá vše, co jí přikáže, učiní jejího milovaného psa nesmrtelným. Faktorů bylo samozřejmě více, včetně „obleku z masa“, což je tajemství, které trailer jen nakousne (aby se tak řeklo), ale co to opravdu znamená, na to si musíme počkat do premiéry Veganky na útěku.
A aby tahle rekonstrukce byla opravdu výživná, na konci upoutávky překvapí odhalení, že dojde i na výstup Melngailis. Nevím jak vy, ale já jsem hodně zvědavý, co o svém neuvěřitelném příběhu autorům dokumentu řekla.
Veganka na útěku