Tvůrčí trio zodpovědné za nejoblíbenější snímek všech dob čeká další spolupráce. O pokračování Forresta Gumpa ale nejde

Tvůrčí trio zodpovědné za nejoblíbenější snímek všech dob čeká další spolupráce. O pokračování Forresta Gumpa ale nejde
Forrest Gump | Paramount Network
Tentokráte půjde o adaptaci románu Here, který byl publikován roku 2014. Původně však vyšel jako šestistránkový komiks už roku 1989, než ho autor Richard McGuire o čtvrtstoletí později rozšířil do třísetstránkové grafické novely. Jde o pozoruhodný komiksový experiment, který se odehrává v jediném pokoji, obývaném různými lidmi v průběhu mnoha let napříč minulostí i budoucností. A co víc, časové úseky se v novele překrývají a vytváří nechronologickou změť všemožných interiérů i obyvatel.
Z filmařského hlediska se tedy jedná o velkou narativní i stylistickou výzvu, jíž se chopí ti nejpovolanější z oboru. Deadline informoval o tom, že Here zfilmuje oscarový režisér Robert Zemeckis, jehož všichni diváci a divačky milují za Návrat do budoucnosti a za Forresta Gumpa. Právě režie běžícího Toma Hankse mu vynesla zlatou sošku. Nyní bude moci tento úspěch zopakovat, neboť Hanks si v chystaném filmu zahraje. Třetím navrátilcem do party pak bude scenárista Eric Roth, jenž za Forresta rovněž získal Oscara a v poslední době napsal scénáře k Duně nebo ke Scorseseho novince Killers of the Flower Moon.
tvurci-trio-zodpovedne-za-nejoblibenejsi-snimek-vsech-dob-ceka-dalsi-spoluprace-o-pokracovani-forresta-gumpa-ale-nejde
Robert Zemeckis a Tom Hanks v zákulisí Forresta Gumpa | Paramount Network
Snímek bude produkovat Zemeckisem založená společnost ImageMovers, stojící za jeho filmy Trosečník nebo Pod povrchem, a Playtone, u jejíhož zrodu stál Tom Hanks. Premiéry se snad dočkáme někdy v příštím roce a budeme zvědaví, která distribuční společnost toto želízko v ohni získá.