Po Queenech hodlá pod dohledem režiséra Moulin Rouge dobýt plátna kin i Elvis Presley. A v prvním traileru mu asistuje holohlavý Tom Hanks!

Po Queenech hodlá pod dohledem režiséra Moulin Rouge dobýt plátna kin i Elvis Presley. A v prvním traileru mu asistuje holohlavý Tom Hanks!
Elvis | Warner Bros.
První trailer k očekávanému Elvisovi režiséra Baze Luhrmanna je konečně tady a vypadá to na strhující životopisný film. Kdo se hlásí k fanouškům Elvise Presleyho, toho možná relativně neznámý Austin Butler v prvních záběrech úplně nepřesvědčí - někteří fanoušci by raději v roli viděli Milese Tellera -, jak se ale upoutávka rozjede, Elvis dle mého doslova ožívá.
Elvis
Luhrmannův rukopis je naprosto nepřehlédnutelný, přičemž film pojme Elvisův osobní i kariérní život, stejně jako jeho vztah s manažerem Tomem Parkerem, kterého se ve filmu ujal Tom Hanks. Ten si kvůli roli oholil hlavu, z čehož neměl úplně radost. Elvis je také oním snímkem, během jehož natáčení se Hanks nakazil se svou ženou Ritou Wilson koronavirem.
Co bylo na Presleym tak přitažlivého, že se stal ikonou? Luhrmann to vidí následovně: "Život Elvise Presleyho v jeho moderní éře nemohl být lepším materiálem, na kterém je možné zkoumat Ameriku padesátých, šedesátých a sedmdesátých let. Chci tím říct, že jde doslova o mýtický život, jak on žil."
po-queenech-hodla-pod-dohledem-rezisera-moulin-rouge-platna-kin-dobyt-elvis-presley-a-v-prvnim-traileru-mu-asistuje-holohlavy-tom-hanks
Tom Hanks ve filmu Elvis | Warner Bros.
Elvis zamíří do českých kin 23. června 2022. Přestože snímek distribuuje společnost Warner Bros., která řadu novinek společně posílá do kin i na svou streamovací platformu HBO Max, Elvis bude exkluzivně uveden jen v kinech.