Čeká nás překvapení za všechny prachy? Iron Man se má vrátit a možná si ho zahraje Tom Cruise!

Čeká nás překvapení za všechny prachy? Iron Man se má vrátit a možná si ho zahraje Tom Cruise!
Iron Man / Tom Cruise | Marvel Studios
Pokračování Doctora Strange a momentálně nejočekávanější příspěvek do série MCU ponese název Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. V pondělí jsme informovali o zveřejnění nového traileru, který nabídl spoustu vzrušujících momentů. Ve filmu režiséra Sama Raimiho (Lesní duch, Spider-Man) se otevírají děsivé multivesmíry a Strange (Benedict Cumberbatch) společně s Wandou Maximoff (Elizabeth Olsen) čeká střet s dosud netušenými hrozbami. V jejich čele bude stát vládce snové dimenze Nightmare, jenž dokáže své oběti během spánku přenést do svého světa, do něhož opravdu zavítat nechcete.
Fanouškům přivodil extázi už potenciální návrat Patricka Stewarta jakožto
X-Men
X-Men - Profesor Xavier | 2000 20th Century Fox
Profesora Xaviera ze série X-Men, jehož hlas v upoutávce slyšíme, ale tím možné comebacky a překvapení určitě nekončí. Už od smrti Irona Mana (Robert Downey jr.) v závěru Avengers: Endgame se spekuluje o tom, že zbožňovaný hrdina obklopený nanotechnologiemi neopustil vesmír MCU nadobro. A po bedlivých analýzách traileru na druhého Doctora Strange mnozí věří, že právě mnohovesmír šílenství umožní Tonymu Starkovi další účinkování.
V jedné scéně ve videu je totiž Strange eskortován skupinou dronů na jakési zasedání a internetem kolují dohady, že má jít o koncil takzvaných Iluminátů. Jde o tajnou společnost superhrdinů, již vytvořili spisovatel Brian Michael Bendis a kreslíř Steve McNiven na stránkách New Avengers a která se zřejmě nejvíce předvedla v komiksovém crossoveru Secret Wars. Je složená ze sedmi nejmocnějších superhrdinů, kteří vládnou Zemi především prostřednictvím intelektuálních a politických schopností. A mezi nimi nechybí Profesor Xavier, Mister Fantastic z Fantastické čtyřky či Tony Stark.
ceka-nas-prekvapeni-za-vsechny-prachy-iron-man-se-ma-vratit-a-mozna-si-ho-zahraje-tom-cruise
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství | Marvel Studios
A jelikož Doctor Strange ve filmu otevře bránu do jiných dimenzí a na scénáři se podílí tentýž autor jako na seriálu Loki, v němž stejnojmenný hrdina procházel mnoha vesmíry a potkával různé verze sama sebe, možné je v podstatě cokoli. Včetně toho, že Iron Man se opravdu vrátí v jiné verzi, čemuž napovídá už účast zmiňovaných dronů, takzvaných Ultran botů, jež v komiksech stvořil právě Tony Stark. Ve filmu se tedy může objevit nadřazená verze tohoto charakteru, již má dle drbů ztvárnit sám Tom Cruise.
Ten je známý mimo jiné tím, že byl pro roli Tonyho Starka zvažován ještě před Downeym. Cruiseovu účast přivolávají také jeho fotografie v obleku Iron Mana před zeleným plátnem, které unikly na internet v minulých týdnech, byť jejich pravost nelze dokázat. Komiksoví znalci ovšem začínají šílet a radostně vykřikují také nad dalším okénkem z traileru, v němž Wanda bojuje s blíže neidentifikovanou a světelnou energií obklopenou postavou, pohybující se ve vzduchu stylem připomínajícím Iron Mana. Právě ta má být novým Tony Starkem s tváří Toma Cruise.
Nic z toho ovšem není potvrzeno a vše může být úplně jinak. Stejně jako Loki potkal v loňském seriálu svou odlišnou verzi, již ztvárnil herec Richard E. Grant, tak i Doctor Strange bude s jistotou představen svým dalším já – a proč by jedno z nich nemohl hrát Patrick Stewart, jehož jsme zatím pouze slyšeli? Popřípadě je možné, že daný koncil bude ve filmu složen rovnou ze sedmi jiných verzí Doctora Strange.
ceka-nas-prekvapeni-za-vsechny-prachy-iron-man-se-ma-vratit-a-mozna-si-ho-zahraje-tom-cruise-2
Může jít o Iron Mana s tváří Toma Cruise? | Marvel Studios
Natěšení každopádně roste s každou další informací, a ať už se Iron Man s Xavierem vrátí, či nikoli, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství svou kampaní zatím naplňuje fanouškovské sny měrou více než vrchovatou.
Chtěli byste vidět alternativní verzi Iron Mana s tváří Toma Cruise?