Seriálový návrat do Středozemě nebude jediný, připravte se i na válku Rohirů

Seriálový návrat do Středozemě nebude jediný, připravte se i na válku Rohirů
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim | New Line Cinema/Warner Bros. Animation
New Line Cinema a Warner Bros. Animation pracují na anime filmu s názvem The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, dokonce pro něj již stanovili datum premiéry. Snímek zamíří do kin 12. dubna 2024.
Děj se bude odehrávat dvě stě let před událostmi z Hobita a bude vyprávět příběh související s pevností Helmův žleb. Ústřední postavou příběhu tak bude devátý král Rohanu Helm Kladivo, jež vedl Rohiry do války s Vrchovci.
K dispozici jsou i první dva umělecké koncepty, které dávají tušit, že se můžeme těšit na pořádnou krvavou řež.
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim | New Line Cinema/Warner Bros. Animation
Režisérem snímku je Kenji Kamiyama (Blade Runner: Black Lotus), scénář napsali Phoebe Gittens, Arty Papageorgiou, Jeffrey Addiss a Will Matthews (oba posledně jmenovaní The Dark Crystal: Age of Resistance). Pro fanoušky Pána prstenů je jistě dobrou zprávou i fakt, že úlohu výkonné producentky zastane Philippa Boyens a členem tvůrčího týmu bude ilustrátor John Howe, který proslul jako dvorní ilustrátor Tolkienových knih a spolupracoval i na původní filmové trilogii Pán prstenů od Petera Jacksona.
Tvůrci navíc slibují i velmi zajímavé herecké obsazení, které propůjčí hlasy animovaným postavám. Jejich odhalení by prý mohlo přijít brzy.
Podrobnosti ke zmíněnému seriálu společnosti Amazon TV ve svém článku shrnul kolega Jakub Vopelka.