U čeho si odpočinout po práci? Těchto 11 kultovních epizodických seriálů najdete (nejen) na Netflixu

U čeho si odpočinout po práci? Těchto 11 kultovních epizodických seriálů najdete (nejen) na Netflixu
Teorie velkého třesku | CBS Television

1. BoJack Horseman (2014)

BoJack Horseman
BoJack Horseman | Netflix
BoJack Horseman (Will Arnett) byl hvězdou úspěšného televizního pořadu Horsin' Around v 80. a 90. letech. Nyní je vyřízený, žije v Hollywoodu, na všechno si stěžuje, je závislý na alkoholu a nosí barevné svetry. Animovaný seriál, jenž vznikal přímo pro Netflix, se brzy stal obrovským hitem a byl několikrát nominován na prestižní televizní cenu Emmy. Skončil po šesti řadách v roce 2019. Ideální 25minutový sitcom pro dospělé. Hodně nostalgie, ale zároveň velmi aktuální.
průměrná délka epizody: 25 minut
k vidění: Netflix

2. Brooklyn 99 (2013)

Andy Samberg, Joe Lo Truglio
Brooklyn 99
Vedení 99. okrsku se ujímá rozvážný kapitán Holt. Bezstarostný detektiv Jake Peralta (Andy Samberg) a jeho neschopní kolegové si uvědomují, že jejich život už nebude tak snadný jako dřív. Úspěšný komediální seriál z policejního prostředí má k dnešnímu dni osm sezón.
průměrná délka epizody: 22 minut
k vidění: Netflix

3. Dva a půl chlapa (2003)

Dva a půl chlapa
Dva a půl chlapa | Columbia TriStar
Charlie (Charlie Sheen) je bohatý starý mládenec, který s lehkostí dostane každou ženu. Jeho spokojený život v Malibu je ale narušen, když se k němu nastěhuje jeho bratr Alan (Jon Cryer) se svým osmiletým synem Jakem. Oblíbený sitcom se dočkal celkem dvanácti řad. Počínaje devátou byl ale Charlie Sheen v jedné z hlavních rolí nahrazen Ashtonem Kutcherem.
průměrná délka epizody: 22 minut
k vidění: Prime Video

4. Kancl (2005)

Kancl
Kancl | NBC Universal Television Distribution
Do firmy Dunder Mifflin přijede natáčet dokumentární štáb. Přivítá ho bezradný manažer Michael Scott (Steve Carell), jenž právě zjistil, že pobočka možná bude muset propouštět. Americký sitcom je předělávkou stejnojmenného seriálu z Velké Británie, jenž běžel v televizi v letech 2001 – 2003. Remake se v USA vysílal mezi roky 2005 a 2013.
průměrná délka epizody: 22 minut
k vidění: Netflix, Prime Video

5. Městečko South Park (1997)

Městečko South Park
South Park | Comedy Central
Seriál popisuje život v zapadlém coloradském městečku South Park, přičemž hlavními hrdiny jsou čtyři žáci základní školy. Nezaměnitelný animovaný kult je společným dílem Treye Parkera a Matta Stonea. Vulgárním a často kontroverzním humorem se tvůrci vyjadřují k různým politickým a společenským, často tabuizovaným problémům, např. eutanazii, interrupcím či víře. Seriál se stále vysílá, nyní má už 25 sérií.
průměrná délka epizody: 22 minut
k vidění: Netflix

6. Přátelé (1994)

Přátelé
Přátelé | Warner Bros.
Šestice rozdílných kamarádů z New Yorku řeší nejrůznější životní situace a zažívá při tom spoustu bláznivých příhod. Jeden z nejúspěšnějších televizních sitcomů vůbec proslul mimo jiné tím, kolik hollywoodských celebrit se v něm objevilo v epizodních roli. Přátelé se vysílali v letech 1994 – 2004 a měli dohromady deset sezón.
průměrná délka epizody: 22 minut
k vidění: HBO GO

7. Rick a Morty (2013)

Rick a Morty
Rick a Morty | Adult Swim
Geniální vědec a sociopatický alkoholik Rick žije u rodiny své dcery Beth. Neustále všechny členy v čele s vnukem Mortym tahá do svých šílených dobrodružství a pokusů. Osobitá animovaná pecka v sobě umně spojuje prvky Návratu do budoucnosti, Futuramy a dalších moderních sci-fi komedií. Aktuálně má pět řad, letos by měla dorazit šestá.
průměrná délka epizody: 23 minut
k vidění: HBO GO, Netflix

8. Rozčarování (2018)

Rozčarování
Rozčarování | Netflix
V rozpadajícím se středověkém království jménem Dreamland žije princezna Bean, která má problémy s pitím, její kamarád elf Elfo a její osobní démon jménem Luci. Všichni drží spolu a snaží se vypořádat se zlobry, harpiemi, skřítky, šotky, troly a lidskými blázny. Dobrodružná fantasy komedie z produkce Matt Groeninga, tvůrce Simpsonových či Futuramy, má nyní čtyři série.
průměrná délka epizody: 30 minut
k vidění: Netflix

9. Sex ve městě (1998)

Sex ve městě
Sex ve městě | HBO
Mohou ženy prožívat sex jako muži? Odpověď na tuto otázku se rozhodla objevit novinářka Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker). Sebe a svoje tři nejlepší kamarádky použila jako pokusné králíky při zkoumání možností třicetileté ženy, která chce zažít zábavu ve městě plném seriózních svobodných mužů, kteří si myslí, že závazky a povinnosti jsou pro ty druhé. Seriál natočený v produkci HBO vychází ze stejnojmenného románu Candace Bushnell. Skončil po šesti řadách. Následně ale vznikly ještě dva celovečerní filmy a čerstvě i navazující minisérie s názvem A jak to bylo dál...
průměrná délka epizody: 30 minut
k vidění: HBO GO

10. Teorie velkého třesku (2007)

Teorie velkého třesku
Teorie velkého třesku | CBS Television
Teoretičtí fyzici Leonard (Johnny Galecki) a Sheldon (Jim Parsons) sice vynikají ve vědecké oblasti, v běžném životě jsou ale často dost ztracení. Mají ovšem po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny (Kaley Cuoco), která se je snaží naučit fungovat v každodenní realitě. Sitcom o vztazích mezi nerdy z produkce Chucka Lorreho (Dva a půl chlapa) to dotáhl na dvanáct sezón, masově populární je dodnes.
průměrná délka epizody: 22 minut
k vidění: HBO GO

11. Zpátky do školy (2009)

Zpátky do školy
Zpátky do školy
Právníkovi Jeffu Wingerovi (Joel McHale) byl zrušen diplom. Musí proto zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které patří také starý sexista (Chevy Chase), atraktivní mladá žena s nízkým sebevědomím, čerstvě rozvedená Afroameričanka či bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Komediální seriál je dílem Dana Harmona (Rick a Morty) a podílely se na něm i budoucí režisérské hvězdy jako Justin Lin nebo Anthony a Joe Russoové. Seriál měl šest sérií a vysílal se mezi roky 2009 a 2015.
průměrná délka epizody: 22 minut
k vidění: Netflix