Jennifer Lopez se spontánně provdá za matikáře z publika. Vem si mě těží z oblíbené zápletky romantických komedií

Jennifer Lopez se spontánně provdá za matikáře z publika. Vem si mě těží z oblíbené zápletky romantických komedií
Marry Me (2022) | Universal Pictures
Vem si mě (Marry Me) je romantická komedie americké režisérky Kat Coiro (Mozart in the Jungle) natočená podle stejnojmenné grafické novely Bobby Crosbyho. Americká popová hvězda Kat Valdez (Jennifer Lopez) je světoznámá celebrita, která má smůlu na lásku. Byla již třikrát vdaná a ani jedno manželství nevydrželo déle než pár týdnů. Nyní už přes rok randí s o polovinu mladším zpěvákem Bastienem (Maluma). Vše vypadá pohádkově, zpívají společné písně, skládají je, užívají si života v luxusu. Je to ale až moc dokonalé na to, aby to byla pravda.

Trailer: Vem si mě

Vem si mě
Bastien s Kat se rozhodnou uspořádat neobyčejnou svatbu. Ta má proběhnout na jevišti během jejího live koncertu. Kat se oblékne do šatů posetých diamanty a společně s Bastienem zazpívají svou zbrusu novou píseň Marry Me, během níž si řeknou své ano. Diváci budou jásat, streameři vydělávat, originální svatba se dostane do novin a vše bude naprosto úžasné. Alespoň tak to bylo v plánu. Nejspíš by se to i stalo, kdyby se Bastien krátce předtím nedopustil nevěry.
Kat si na sociálních sítích krátce před vystoupením všimne videa, na němž její snoubenec vášnivě líbá její asistentku. Celá svatba jde rázem do háje, Kat je psychicky na dně a neví, jak dál. Vystoupí na jeviště a přede všemi se zhroutí. Vzbudí tak sympatie nejen v publiku, ale také na sociálních sítích. Mezi těmi, kteří ji litují, je i Charlie Gilbert (Owen Wilson), jenž se na koncert dostal z donucení. Jakožto vášnivý učitel matematiky a rozvedený, ale starostlivý otec pubertální dcerky Lou (Chloe Coleman) si totiž na divokou zábavu moc nepotrpí. Vlastně je mezi ostatními zaměstnanci školy a svými přáteli známý tím, že je s ním nuda, až moc se strachuje o svou dceru a neumí se odvázat.
jennifer-lopez-se-spontanne-provda-za-matikare-z-publika-vem-si-me-tezi-z-oblibene-zapletky-romantickych-komedii
Marry Me (2022) | Universal Pictures
Zato má srdce na správném místě. Když mu jeho kolegyně oznámí, že má volňásky na koncert a že by to byla skvělá příležitost, jak se sblížit s dcerou, nakonec nabídku přijme. Zrovna drží ceduli s názvem zpěvaččina nového songu Marry Me, když se Kat ocitá v emocionální pasti a neví, jak z ní uniknout. Zhrzená žena se rozhodne udělat něco nečekaného a spontánního. Vždy si všechny vztahy představovala až moc dokonale, vše do puntíku plánovala a pokaždé se jí to vymstilo. Tak proč do toho Jednou neskočit po hlavě? Podívá se na Charlieho, dojatého jejím proslovem o lásce, a řekne: „Ano.“ Diváci se hlasitě rozjásají a Charlie je nucený vystoupit na pódium.

Někdy je lepší nebát se neznámých vod

Ve chvíli, kdy se má vyslovit, se ale zarazí. Je to opravdové? Žena na jevišti ale vypadá velmi zlomeně a potřebuje pomoc. Proto se sňatkem souhlasí, přičemž nemá tušení, do jak šíleného světa se ze dne na den dostal. Jeho dosavadní anonymní život matikáře se obrací vzhůru nohama. Najednou o něm ví celý svět, jedni mu vztah přejí, druzí jej kritizují. To je mu ale jedno, podstatné pro něj je, aby byla v pořádku jeho dcera a i dosud neznámá Kat.
jennifer-lopez-se-spontanne-provda-za-matikare-z-publika-vem-si-me-tezi-z-oblibene-zapletky-romantickych-komedii-2
Marry Me (2022) | Universal Pictures
Tvůrci v tomto snímku ukazují „obyčejný den amerických popových hvězd“ – Kat je neustále obklopena manažery, kteří jí organizují život. Neustále musí vypadat reprezentativně, poskytnout řadu rozhovorů, účinkovat v televizních show a ve vlastních pořadech. Neustále má za zády osobního kameramana, jenž zachycuje veškeré dění v jejím životě proto, aby mohla mít svůj videodeník na internetu. Nemá tedy zpravidla žádné soukromí a ani volný čas. Možná i proto je po pár dnech strávených ve společnosti Charlieho velmi příjemně překvapená a začíná si uvědomovat několik podstatných věcí. Například to, že žít spokojený život se dá i jinak.

Postavy spolu zdánlivě nic nepojí, přesto se zamilují

Kat je velmi ambiciózní, přitažlivá a na svou slávu neuvěřitelně skromná žena ve středních letech, jež si už prošla svým. Nebylo to vždy sluníčkové, nikdy nepoznala mámu a otec jí zemřel, když hodně malá. Navíc to jako dívka jihoamerického původu neměla v USA vždy úplně jednoduché. Kat si na nic nehraje, moc dobře si uvědomuje, že má na zádech pět křížků, a touží najít konečně vysněného životního partnera. I proto Bastienovu nevěru nesla tak těžce, on je mladý a lehkovážný, ona ale opravdu hledala vážný vztah a měla od něj velká očekávání.
jennifer-lopez-se-spontanne-provda-za-matikare-z-publika-vem-si-me-tezi-z-oblibene-zapletky-romantickych-komedii-3
Marry Me (2022) | Universal Pictures
S Charliem je spojuje poměrně mnoho věcí, které ale zpočátku vůbec nejdou vidět. Ani jeden z nich nemá rodiče, oba jsou rozvedení. Ačkoliv žijí v odlišném světě, nakonec si k sobě cestu najdou. Kat zjišťuje, že Charlie je velmi hodný, starostlivý a upřímný člověk a začne v jeho naoko nudném životě vidět přesně to, po čem celou dobu toužila. Oba herci své postavy ztvárnili velmi přesvědčivě, vytvořili mezi charaktery emocionální pouto, jež s postupem děje graduje. Budete tak hltat každičkou minutu příběhu až do samotného konce. Sem tam totiž do vyprávění vstupuje Katin ex, jenž se nehodlá jen tak vzdát. I přesto, že má v záloze hned několik potenciálních partnerek, nedokáže se přenést přes skutečnost, že mu partnerku podle jeho mínění někdo ukradl.
jennifer-lopez-se-spontanne-provda-za-matikare-z-publika-vem-si-me-tezi-z-oblibene-zapletky-romantickych-komedii-8
Marry Me (2022) | Universal Pictures
Musím vyzdvihnout i doprovodnou hudbu, která předčila má očekávání. Jakožto člověk, který zpěvačku Jennifer Lopez nikdy moc neposlouchal, jsem byla příjemně překvapená melodiemi i texty jejích písní. Snímek Vem si mě je poměrně příjemná oddechovka, která rozhodne neurazí. Romantika v něm není podaná v tak násilné formě, jak tomu občas u romantických komedií bývá. Jednoduchá zápletka zde překvapivě dobře funguje – možná i lépe, než byste čekali.
Vem si mě je navíc předpokládaným hitem na Valentýna, takže pokud stále nemáte vymyšlený program, tento film by mohl být tím pravým pro vás.
hodnocení: 80 %
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE.