Jurský svět: Nadvláda uchvacuje epickým trailerem, který plní sny fanoušků celé série

Jurský svět: Nadvláda uchvacuje epickým trailerem, který plní sny fanoušků celé série
Jurský svět: Nadvláda (2022) | Universal Pictures
Sedm let starý Jurský svět byl až překvapivě dobrým restartem celosvětově úspěšné trilogie, jejíž první (a dosud nejlepší) část vznikla roku 1993 pod taktovkou geniálního Stevena Spielberga. Další díl, jenž nesl podtitul Zánik říše, už tak dobrý nebyl, jeho závěr, v němž se dinosauři rozprchnou po USA, ale každopádně sliboval velké věci. A dle první upoutávky se zdá, že tvůrci (opět) v čele s Colinem Trevorrowem tuhle skvělou příležitost natočit ultimativní vyvrcholení šestidílné série nebudou chtít promarnit.

Trailer: Jurský svět: Nadvláda

Jurský svět: Nadvláda (6)
Nadšení samozřejmě pramení už ze samotné zápletky, která umožnila, aby se impozantní a často i velmi nebezpeční tvorové najednou vyskytovali mezi obyčejnými lidmi a nadělali tak nesrovnatelně víc paseky než někde na ostrovech odřízlých od civilizace. Tady o strhující, monumentální a napínavé scény jistě nebude nouze.
Z čeho ale musí přeběhnout mráz po zádech každému milovníkovi převratného prvního dílu, jsou momenty, v nichž se po spoustě let znovu setkávají všichni hlavní hrdinové. Vidět zas pohromadě Sama Neilla, Lauru Dern a Jeffa Goldbluma, které pochopitelně doplní ještě Chris Pratt či Bryce Dallas Howard, vyvolává přímo euforickou nostalgii. Na tohle se zkrátka musí těšit každý, kdo má z celé série rád třeba i jen jeden díl.
Jurský svět: Nadvláda (6)
Jurský svět: Nadvláda | Universal Pictures
V českých kinech bude Jurský svět: Nadvláda k vidění od 9. června.