Steven Spielberg obsadil Davida Lynche, aby si v jeho novém filmu zahrál jinou režisérskou legendu

Steven Spielberg obsadil Davida Lynche, aby si v jeho novém filmu zahrál jinou režisérskou legendu
Steven Spielberg | HBO
Už delší dobu se ví, že Steven Spielberg chystá snímek, jenž by měl být výrazně inspirovaný jeho vlastním životem. Nový počin režijní legendy, která na konci minulého roku uvedla do kin povedený remake muzikálu West Side Story, ponese název The Fabelmans a měl by mapovat Spielbergovo dětství, dospívání i začátky jeho unikátní filmařské kariéry. Ve filmu se proto zřejmě objeví i mnoho velkých a proslulých hollywoodských osobností dané doby.
Steven Spielberg, Richard Young
Steven Spielberg | 8FLiX
Mezi ty nejzajímavější by měl patřit slavný a významný režisér John Ford, autor nesmrtelných klasik jako Přepadení, Hrozny hněvu nebo Stopaři. Ford dal kdysi mladému Spielbergovi několik cenných rad do života, čili není divu, že se jako postava ve snímku rovněž objeví.
John Ford (I)
John Ford (I) | ARTE France
Milou a překvapivou zprávou pak je, že držitele čtyř režisérských Oscarů si zahraje jiný světoznámý filmař David Lynch. Tvůrce kultovních filmů jako Modrý samet, Zběsilost v srdci nebo seriálu Městečko Twin Peaks už sice má nějaké herecké zkušenosti, postavu tohoto typu ale určitě ještě nehrál. Kromě něj se ve snímku objeví také Michelle Williams, Seth Rogen, Paul Dano nebo Judd Hirsch. Spielberg píše scénář s Tonym Kushnerem, držitelem Pulitzerovy ceny, s nímž už spolupracoval na Mnichovu, Lincolnovi a zmíněném West Side Story.
David Lynch
David Lynch | 73rd Venice International Film Festival
Film by se měl objevit v kinech už během letošního roku.