Nemůžete do kina na Moonfall? Nevadí, nejhorší filmová společnost neodolala a tradičně vydala na videu lacinou kopii

Nemůžete do kina na Moonfall? Nevadí, nejhorší filmová společnost neodolala a tradičně vydala na videu lacinou kopii
Moon Crash | The Asylum
Podobné tituly se označují slovem mockbuster, jenž je spojením anglických slov mock (vysmívat se) a blockbuster (označení velkého filmu, který se těší zájmu diváků). Nejnovějším příspěvkem je Moon Crash, jímž se chce The Asylum svézt na vlně velkolepé sci-fi Moonfall, která jde do kin tento čtvrtek. Moon Crash již vyšel na VOD začátkem tohoto týdne, tady máte trailer.
Moon Crash
Snímek splňuje vše, co je pro tvorbu The Asylum typické: nízká produkční kvalita, ochotnické obsazení a nějaká ta zapomenutá hvězda v hlavní roli. V případě Moon Crash je jí Jeremy London, který se proslavil v 90. letech v seriálech Horký vítr z jihu (1991) a Správná pětka (1994). Ve filmu hraje generála v nepadnoucím obleku, který se snaží zachránit naši planetu poté, co se při vrtné nehodě ve vesmíru odlomí obří kus Měsíce a řítí se k Zemi.
Mimochodem, když už jsme mluvili o rozpočtech, podobné filmy stojí The Asylum zpravidla necelý milion dolarů. To je částka, kterou skutečné velké produkce obvykle utratí jen za catering pro štáb. Zajímavé je na Moon Crash také to, že film s téměř totožnou zápletkou vydali v The Asylum teprve dva roky zpátky. Jejich Meteor Moon se ale chtěl pro změnu svézt na úspěchu Rychle a zběsile 9, a tak v něm hrdinové brázdí vesmír v mustangu!
Meteor Moon
Níže najdete několik trailerů na další vypečené mockbustery, které pod hlavičkou The Asylum v posledních dvou dekádách vznikly. Bohužel jde vždy o tak amatérské záležitosti, že není zábava se na ně dívat. V rámci trailerové koláže jde ale o vtipné zpestření. À propos, i když se to nemusí zdát, i takové filmy vydělávají. Podle výročních zpráv má The Asylum zpravidla zisk 125 až 250 tisíc dolarů za film. Vzhledem k nízkým pořizovacím nákladům je proto pravděpodobné, že i do budoucna nebudeme o podobné kousky ochuzeni.
Piráti ostrova pokladů (2006) / Piráti z Karibiku – Truhla mrtvého muže (2006)
Piráti ostrova pokladů
Transmorphers (2007) / Transformers (2007)
Transmorphers
Alien Predator (2018) / Predátor: Evoluce (2018)
Alien Predator
The Final Level: Escaping Rancala (2019) / Jumanji: Další level (2019)
The Final Level: Escaping Rancala
Planet Dune (2021) / Duna (2021)
Planet Dune