Proč není Simon Baker od zrušení Mentalisty moc vidět a jaká je šance, že se seriál dočká oživení

Proč není Simon Baker od zrušení Mentalisty moc vidět a jaká je šance, že se seriál dočká oživení
Mentalista | CBS
Simon Baker byl svého času jedním z nejvýraznějších talentů své generace. Poprvé na sebe výrazněji upozornil rolí hezounka Matta v L. A. – Přísně tajné (1997), a zatímco v televizi se Mentalistou proslavil, na skutečný filmový hit, kde by hrál hlavní roli, zatím stále čeká. Nejvíc se tomu přiblížil v hororu Země mrtvých (2005) legendárního režiséra George A. Romera.
Baker podle všeho ale hit momentálně ani nehledá. Proč, o tom se rozpovídal v rozhovoru pro televizi CBS LA: „Teď mi táhne na padesátku, takže mám trochu jiný přístup a pohled na věc, protože jsem jako mladší herec dokázal soustavně pracovat a živit rodinu. Teď je to pro mě trochu jiné. Nemám takový hlad po práci, takže si nyní trochu víc vybírám, do jakých příběhů se chci zapojit.“
simon-baker-vysvetlil-proc-neni-od-zruseni-serialu-mentalista-moc-videt
Země mrtvých | Universal Pictures
Než Baker přišel do Ameriky, působil jako herec v Austrálii. Do USA se přestěhoval v roce 1995, a než získal vytouženou roli Patricka Janea, zahrál si v řadě filmů. V roce 2015 se vrátil do rodné Austrálie, kde momentálně nejvíc natáčí, a i to se do jisté míry podepsalo na tom, proč není tolik zavalený prací. „Vzpomínám si, kolik nabídek bylo, když jsem se poprvé dostal do Hollywoodu. Kolik bylo konkurzů, kolik se natáčelo. A to byla polovina devadesátých let. Teď je to množství obsahu ještě šílenější. Tehdy mě to ohromilo. Jako herec v Austrálii mám možná jednou za pár měsíců scénář, který přijde a každý se ho snaží přečíst... Náš filmový průmysl je malý.“
Mnoho herců zpomalí, když si vydělají dost peněz na to, aby se mohli věnovat vysněným rolím. Simon Baker měl v jednu chvíli smlouvu s televizí, která mu zaručovala plat nejméně 30 milionů dolarů ročně. Nějaké ty úspory by tedy mít měl. Navíc stále pracuje, i když málo. Momentálně připravuje společně s režisérkou Del Kathryn Barton drama Blaze, v němž se mladá dívka bude muset vyrovnat s tím, že byla svědkem brutálního znásilnění.
simon-baker-vysvetlil-proc-neni-od-zruseni-serialu-mentalista-moc-videt-1
Breath | Pacific Northwest Picture
A pokud jde o možný návrat Mentalisty, o tom momentálně televize CBS neuvažuje. Ostatně, příběh byl uspokojivě uzavřen. A ani Baker, vzhledem ke svému současnému rozpoložení, by zřejmě na možnost podobně časově náročné práce v USA nekývl. Mentalistu momentálně opakuje televize Nova a v tuto chvíli není dostupný na žádné české streamovací službě. V březnu nicméně do našich končin konečně dorazí HBO Max, na jehož americké verzi je celý seriál k dispozici. Při troše štěstí tak bude i v nabídce české mutace.