Výhled animovaných filmů na letošní rok slibuje novinky i návrat oblíbených hrdinů

Výhled animovaných filmů na letošní rok slibuje novinky i návrat oblíbených hrdinů
Proměna | Pixar/Disney
Přehled anime pořadů, na které se můžete letos těšit na Netflixu, pro vás již sestavila kolegyně Kuroni. Anime tvorbu tak necháme stranou a podíváme se na ostatní animované kousky, jejichž premiéra by nás neměla v roce 2022 minout.
Haftaňan a tři mušteriéři – 17. února
Haftaňan a tři mušteriéři
Haftaňan a tři mušteriéři | Apolo Films
Haftaňan je mladý gaskoňský šlechtic, který sice nemá moc peněz, ale má o to více ideálů. Jeho jediným životním cílem je jít ve stopách svého otce a stát se jedním z králových mušteriérů. Haftaňan se svým koněm Sandym odjíždí za dobrodružstvím do Paříže. Připojí se k němu Pip, upovídaný myšák, který se stane jeho panošem. Spolu se svými novými kamarády a spolubojovníky, mušteriéry Athosem, Porthosem a Aramisem, objevují hodnotu přátelství a spravedlnosti v nekonečné bitvě s podlým kardinálem Richelieum a jeho nohsledy, kteří se snaží zdiskreditovat královnu a rozpoutat válku mezi Francií a Anglií. Podaří se Haftaňanovi stát se opravdovým mušteriérem a zároveň získat srdce své milované Juliette?
Proměna – 10. března
Proměna
Proměna | Pixar
Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Lee, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když je příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí.
Finnick – 24. března (termín zatím uveden pouze pro Rusko)
Domácí příšerky
Finnick | Riki Group
Málokdo ví, že každý dům obývají finnové. Jsou to chlupatí tvorové, kteří se objevují v lidském světě, aby se starali o dům. Finnick je mladý finn, který se o své povinnosti nestará a dělá si ze „svých“ lidí jen legraci. Což je důvod, proč žádná z rodin v domě pod jeho správou nikdy dlouho nevydržela. Vše se změní, když do jeho domu přijde nová rodina s třináctiletou Christine, ve městě se začnou dít nevysvětlitelné události. Finnick a Christine se budou muset spojit a spolupracovat, aby rozluštili záhadu těchto událostí a zachránili město.
Příšerákovi 2 – 24. března
Příšerákovi 2
Příšerákovi 2 | Ambient Entertainment GmbH
Wishboneovi jsou spokojená rodina, ale problémy se jim samozřejmě nevyhýbají. Děti Max a Fay se musí vypořádávat s nástrahami dospívání a jejich rodiče s prací a rodičovstvím. I tak ale všechno klape, tedy přesněji řečeno klapalo, než se objevila Mila Starr – lovkyně, která hodlá pochytat všechny příšery světa, a to včetně jejich přátel. Wishboneovi to tak nehodlají nechat, opět se změní na Příšerákovi a vydají se přátele zachránit.
Ježek Sonic 2 – 31. března
Ježek Sonic 2
Ježek Sonic 2 | Paramount Network
Pichlavý hrdina nejúspěšnějšího zahraničního filmu roku 2020 v českých kinech se vrací, aby se znovu postavil neodbytnému zlosynovi, doktoru Robotnikovi, kterému se podařilo vrátit na Zemi z vyhnanství.
Zlouni – 14. dubna 2022
Zlouni
Zlouni | Universal Pictures
V příbězích bývají za obvyklé podezřelé – zlý vlk, žralok, piraňa, jedovatý had, tarantule. Co se může stát, když se pro změnu rozhodnout páchat dobro, ukáže hravá animovaná variace na Dannyho parťáky.
Mimi a Líza – Zahrada – 21. dubna
Mimi & Líza: Zahrada
Mimi & Líza: Zahrada | MAUR film
Nevidomá Mimi a Líza jsou nejlepší kamarádky. Vzájemně se učí velkorysosti, toleranci a otevřenosti k celému světu a jeho pestrosti. V novém příběhu nazvaném Zahrada přijíždí na dvůr jejich domu žlutý kontejner, který sousedé začnou brzy zaplňovat starými a rozbitými věcmi. Líza je zvědavá, co vyhodí Mimi, a je překvapená, když nic nevyhazuje. Pro Mimi jsou totiž všechny staré věci doma pevnými body a malými jistotami ve tmě. Líza se rozhodne vyhodit svůj starý červený míč. Ten ale zapadne za kontejner a dívky díky němu objeví tajné dveře do nádherné zahrady kouzelného skřítka Zázračníka, který je vezme na rychlou cestu přes všechna roční období. Jenže když na konci kouzelné cesty najdou vyhozený míč a vhodí ho do kontejneru, z věcí uvnitř se složí a oživne obrovská obluda...
Ušák Chicky a Zlokřeček – 28. dubna
Ušák Chicky a Zlokřeček
Ušák Chicky a Zlokřeček | nWave Pictures
Ušák Chicky je napůl králík a napůl kuře, kterého adoptoval král Petr, slavný zaječí dobrodruh. Chicky touží zapadnout a cítit se i přes své odlišnosti milován. Je posedlý dobrodružstvím – bez ohledu na to, jak je nemotorný, takže když největší padouch království – jeho vlastní strýc – uteče z vězení a hrozí, že svrhne jeho otce, vydává se Chicky na dobrodružnou výpravu, aby ho zastavil. V tomto nelehkém úkolu mu budou pomáhat sarkastický želvák Abe a skunčice Meg, expertka na bojová umění.
DC Liga supermažlíčků – 19. května 2022
DC Liga supermazlíčků
DC Liga supermazlíčků | Warner Bros.
Krypto je oddaný psí přítel Supermana, se kterým ho pojí nejen přátelství, ale i stejné superschopnosti. Je to výjimečný pes, který ale trpí tím, že neví, jak si hrát s ostatními domácími mazlíčky běžných páníčků. To se ale změní ve chvíli, kdy ho okolnosti donutí vést tým zvířátek, která právě získala superschopnosti a společně musí zachránit Metropolis.
Bobovy burgery ve filmu – 26. května 2022
Bobovy burgery ve filmu
Bobovy burgery ve filmu | 20th Century Studios
Filmová podoba animovaného seriálu Bobovy burgery.
Snow Queen & The Princess – 26. května 2022 (datum je zatím určeno pouze pro Rusko)
The Snow Queen & The Princess
The Snow Queen & The Princess | Wizart Animation
Další díl animované série se Sněhovou královnou. Kaie a Gerdu čeká další mrazivé dobrodružství.
Rakeťák – 16. června
Rakeťák
Rakeťák | Pixar
Seznamte se s Buzzem, hrdinou, který svými činy a statečností inspiroval vznik nám tolik známé akční figurky. Buzz se jako mladý testovací pilot stal space rangerem a toto je jeho příběh. Na Buzze čeká velké vesmírné dobrodružství plné poznávání nových světů až do nekonečna a ještě dál.
Mimoni 2: Padouch přichází – 30. června
Mimoni 2: Padouch přichází
Mimoni 2: Padouch přichází | Illumination Entertainment
Mimoni narazní v neutuchající touze najít toho největšího padoucha všech dob, aby mu mohli věrně sloužit, na malého nosatého černovlasého chlapce, který vyrůstá jen se svou německou matkou. Jmenuje se Gru, a aniž to tuší, tohle setkání mu zásadně změní život.
Lyle, Lyle, Crocodile – 21. července
Animovaný snímek na motivy stejnojmenné dětské knížky o krokodýlovi žijícím v New Yorku.
Luck – 5. srpna (Apple TV+)
Štěstí
Luck | Skydance Animation
Smolařka Sam Greenfield, která vyrůstala v pěstounské péči, se považuje za největší smolařku světa. Jednoho dne ale náhodou objeví Zemi štěstí a rozhodne se, že svůj osud jednou provždy změní. Pomáhat jí v tom budou rozličné magické bytosti včetně černého kocoura, jednorožce nebo draka.
Kocour v botách: Poslední přání – 22. září
Kocour v botách zjišťuje, že jeho vášeň pro dobrodružství si vybrala svou daň – vyplýtval osm ze svých devíti životů. Kocour se vydává na výpravnou cestu, aby našel bájné poslední přání a obnovil svých devět životů.
Spider-Man: Across the Spider-Verse 2 – 27. října
Spider-Man: Napříč paralelními světy
Spider-Man: Napříč paralelními světy | Sony
Miles Morales se vrací. Vyražte s ním na cestu napříč paralelními světy. Pokračování snímku Spider-Man: Paralelní světy.
Spellbound – 11. listopadu (Apple TV+)
Spellbound
Spellbound | Skydance Animation
Dospívající Elian používá své magické schopnosti k ochraně své rodiny. Síly světla a temnoty totiž začaly ohrožovat její království, a to nemůže dopustit.
Strange World – 24. listopadu
Divnosvět
Divnosvět | Walt Disney Studios
Vítejte v neprobádaném a zrádném světě, plném fantastických stvoření. Legendární rodina průzkumníků Cladových má před sebou nejnovější a zatím zdaleka nejdůležitější misi, kterou ale začnou ohrožovat jejich rozdílné povahy. Aby přežili, budou se muset naučit spolupracovat...
Super Mario Bros: The Movie – 22. prosince
Instalatér jménem Mario cestuje podzemním labyrintem se svým bratrem Luigim a snaží se zachránit zajatou princeznu. Celovečerní filmová adaptace populární videohry.
Pinocchio – prosinec 2022 (Netflix)
vyhled-animovanych-filmu-a-serialu-na-letosni-rok-slibuje-novinky-i-navrat-oblibenych-hrdinu
Pinocchio | Netflix
Klasický pohádkový příběh v nejnovějším animovaném snímku Guillerma del Tora.

Bez bližšího data premiéry

The Amazing Maurice
Úžasný Mauric
Úžasný Mauric | Sky Cinema
Hlavním hrdinou příběhu je vychytralý kocour Maurice, který se spolčí se skupinou vzdělaných mluvících krys a chlapcem Karlíkem. Jejich cílem je snadno vydělat peníze na živobytí, a tak vymyslí dokonalý podvod. Krysy vždy udělají ve městě pohromu a oni pak s Karlíkem přijdou, chlapec začne hrát na flétnu a odvede za úplatu krysy z města. Jenže jednoho dne všichni dorazí do Bad Spritzu, setkají se s dívkou Zlomyslenou a jejich plány vezmou rázem zasvé... Adaptace románu Terryho Pratchetta Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci.
Apollo 10 ½: A Space Age Adventure
Houston – léto roku 1969. Všichni očekávají start Apolla 11 mířícího na Měsíc. Jak tuto událost viděly děti a jak při tom pracovala jejich fantazie?
Argonuts
Argonuts
Argonuts | TAT Productions
Pathie je mladá, velmi chytrá a dobrodružná myška žijící ve světě řecké mytologie. Pathie a její druh Sam se vydávají bojovat s nejbizarnějšími a nejnebezpečnějšími obyvateli starověkého Řecka, včetně samotného Poseidona.
Rachot
Rachot
Rachot | Paramount Network
Ve světě, kde je monster wrestling celosvětovým sportem a monstra jsou superhvězdami, se dospívající Winnie snaží jít ve stopách svého otce tím, že přemění roztomilé smolné monstrum na šampiona.
Hitpig
Hitpig
Hitpig | Cinesite Studios
Nájemný lovec Hitpig má před sebou další zakázku – dopadnout uprchlou slonici Pickles. Hitpigovo srdce ale pomalu začíná ve společnosti naivní slonice roztávat a poprvé v životě získává kamarádku. Jejich cesta plná dobrodružství vypráví o tom, že někdy to, co chceme, není to, co potřebujeme.
Kimitachi wa dô ikiru ka
Dlouho očekávaný snímek Hayaa Miyazakiho. Psychologická cesta dospívání. Hlavní hrdina příběhu za sebou nechává dětství a jeho přerod v dospělého jedince utváří jeho vztahy s přáteli a strýcem.
Ladybug & Cat Noir: Awakening
Animované filmové dobrodružství vycházející ze seriálu Kouzelná Beruška a černý kocour.
My Father’s Dragon (Netflix)
Elmer Elevator hledá na divokém ostrově uvězněného draka, najde tam ale mnohem víc, než kdy čekal. Dobrodružný příběh vycházející ze stejnojmenné ilustrované knihy pro děti od Ruth Stiles Gannett z roku 1948.
Unicorn Wars
vyhled-animovanych-filmu-a-serialu-na-letosni-rok-slibuje-novinky-i-navrat-oblibenych-hrdinu-1
Unicorn Wars | Abano Producións
Francouzsko-španělský snímek pro náctileté. Plyšoví medvídci a jednorožci válčí už tak dlouho, že si nikdo ani nepamatuje, jak a kdy to všechno začalo. Vojín Bluet touží po krvi jednorožce, protože podle proroctví propůjčuje věčnou krásu. Pluk plyšových medvědů opouští výcvikový tábor, aby splnil misi, která vyústí v brutální a osudnou poslední bitvu.
Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles: The Movie (Netflix)
Když z budoucnosti dorazí s hrozivým varováním tajemný cizinec, Leo je nucený vést své bratry Ralpha, Donnieho a Mikeyho do boje za záchranu světa před děsivým mimozemským druhem.
The Sea Beast (Netflix)
Jacob je námořník, který se dostane do neprobádaných vod, v jejichž hlubinách objeví nečekaného spojence v podobě mořské příšery.
Tad the Lost Explorer and the Mummy’s Curse
Třetí filmové dobrodružství Tada Stonese.
Wendell and Wild (Netflix)
Dva bratři démoni utekli z podsvětí a dostali se na zemi, k jejich smůle ale zrovna do města, v jejichž ulicích se poflakuje dívka Kat, ničitelka démonů, která se je snaží zničit.
Under the Boardwalk
Jak moc se liší život mořských a městských krabů? To se dozvíme, až se tyto dvě skupiny korýšů setkají na pobřeží Jersey.
The Warrior Princess
vyhled-animovanych-filmu-a-serialu-na-letosni-rok-slibuje-novinky-i-navrat-oblibenych-hrdinu-2
The Warrior Princess | Wizart Animation
Princeznu unese zlý čaroděj a její učený snoubenec musí použít svůj důvtip v epickém pátrání, aby ji našel, zatímco ona odvážně vyzývá svého věznitele a plánuje odvážný útěk.
Just Super
Suprákovi
Suprákovi | Ovisten Animation
Jedenáctiletá milovnice počítačových her Hedvig právě zjistila, že musí nahradit svého otce v roli místního superhrdiny mnohem dříve, než si původně myslela. Hedvig ale není žádná superhrdinka a výzvy, které před ní stojí, jsou mnohem větší, než její otec předpokládal, a tak se rozhodne vycvičit jejího atleticky založeného bratrance Adriana. Sklíčená a zmatená Hedvig hledá pomoc u své babičky, která trpí stařeckou demencí. Když se jí Hedvig svěřuje s problémy, babička rázem ožije a rozhodne se s vnučkou vše vyřešit bez vědomí jejího otce. Vzniká ten nejméně pravděpodobný tým stojící za zrodem superhrdinky.
Titina
Titina, psí polárnice
Titina | Mikrofilm
Příběh snímku Titina je inspirovaný skutečným příběhem fenky teriéra Titiny, která se stala nejslavnějším psem ve 20. letech minulého století. Připojila se totiž k Ronaldu Amundsenovi a svému páníčkovi Umbertovi Nobilemu v expedici na severní pól.