Slavná herní série Halo míří do světa seriálů, akcí nabušený trailer odhaluje datum premiéry

Slavná herní série Halo míří do světa seriálů, akcí nabušený trailer odhaluje datum premiéry
Halo | Paramount Network
Dlouho očekávaný seriál Halo, který je natočený podle úspěšné videoherní série Xboxu, se objeví online 24. března letošního roku. Stane se tak na streamovací službě Paramount+, která u nás zatím není oficiálně dostupná. To by se nicméně mělo v budoucnu změnit. Halo měl být původně film, který dlouhá léta připravoval Peter Jackson (Pán prstenů). Po řadě nejrůznějších odkladů nakonec došlo na seriál, s nímž bohužel slavný režisér nemá nic společného. Jak bude seriálová verze vypadat, naznačuje nový trailer.
Halo
V upoutávce se odhaluje ikonický hrdina Master Chief, který se bude potýkat s invazí mimozemšťanů sdružených pod aliancí Covenant. Herní Halo bylo vždy franšízou o válce a akci a seriálová adaptace samozřejmě nejde jinou cestou. V traileru také vidíme Cortanu, umělou inteligenci, která slouží jako poradkyně Master Chiefa a již hraje Jen Taylor. Stejnou roli ztvárnila i ve hrách, je to nicméně poprvé, co Cortana nemá pouze její hlas, ale i tvář.
Přestože fanoušci her poznají některé známé lokace a postavy, televizní adaptace se bude odehrávat ve vlastní časové linii. Výkonná producentka Kiki Wolfkill v loňském roce potvrdila, že seriál nebude součástí stejného kánonu jako hry, aby si autoři show mohli zachovat tvůrčí svobodu a současně aby jejich projekt nenarušil plány herních vývojářů.
Hlavní roli Master Chiefa získal Pablo Schreiber (Dokonalá loupež), je nicméně otázkou, jak často hercovu tvář opravdu uvidíme. Podobně jako mandaloriani si Master Chief nepotrpí na to, aby ho někdo viděl bez helmy. V březnu loňského roku nicméně Schreiber potvrdil, že na rozdíl od herní předlohy si ji v seriálu čas od času sundá.
Halo
Halo