Zapomeňte na Avengers, do kin se řítí tým loserů, které vede Super-Blb

Zapomeňte na Avengers, do kin se řítí tým loserů, které vede Super-Blb
Super-Blb | BontonFilm
Cedric (Philippe Lacheau) se sice léta snaží prosadit jako herec, jeho nechtěnou celoživotní rolí je ale loser. Extrémní. A pak mu svitne naděje – získá hlavní roli superhrdiny Badmana. Dostane ji sice jen proto, že původně obsazený herec vlastní blbostí skončí na neschopence, ale dostane.
Jenže to by nebyl Cedric, kdyby u něj nezaúřadovala smůla. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. No a když se proberete v autě a máte u sebe superhrdinský oblek, logicky dojdete k přesvědčení, že superhrdinou jste. Cedric tak vyráží do akce, aniž by tušil, že jeho největší superschopností je přitahování trapasů, katastrof a hloupých náhod.

Trailer s CZ dabingem: Super-Blb

Super-Blb | Bontonfilm
Premisa francouzské novinky Super-Blb rozhodně má něco do sebe. Trailer sice působí trochu těžkopádně, Philippe Lacheau, který se vyjma hlavní role chopil i scénáře a režie, ovšem není žádný břídil. Na svém kontě má povedené komedie Babysitting, Nicky Larson: Agent amatér a Alibi na klíč, přičemž ve všech zmíněných případech se také ujal tvůrčího trojboje. Dá se proto předpokládat, že i Super-Blb nabídne obstojnou porci zábavy.
Přestože jsou superhrdinské filmy v posledních letech tím nejžhavějším zbožím, parodie na ně prakticky nevznikají. Naplno se do žánru navážel jen Suprhrdina od Craiga Mazina (jinak scenárista Scary Movie 3 a 4), a to už je čtrnáct let! Dobové recenze byly vlažnější, tehdejším komiksovým nadšencům nicméně snímek dokázal vykouzlit nejednou úsměv na rtech. Jak si povede Lacheau, to zjistíme 17. února, kdy Super-Blb dorazí do českých kin.
zapomente-na-avengers-do-kin-se-riti-tym-hrdinskych-loseru-ktere-vede-super-blb-1
Super-Blb | BontonFilm