Končí další marvelovka

Končí další marvelovka
Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) | Marvel Studios
James Gunn, režisér, jenž má na svém kontě oba předešlé díly Strážců galaxie, oznámil, že třetí a závěrečný díl trilogie bude zároveň i jeho posledním. A nejen to. Nevzdává se režie a nepředává štafetu někomu jinému. Společně s ním u třetích Strážců skončí i všichni herci a herečky, stejně tak i zbytek týmu. Fanouškům marvelovských filmů ale přislíbil, že to bude stát za to. Třetí díl Strážců galaxie bude podle jeho slov trochu strašidelný, přičemž slovo „trochu“ uvedl v uvozovkách. Diváci a divačky si již zvykli na lehce komediální nádech, který byl pro Strážce typický. Proto bude poslední díl zcela odlišný.
blizi-se-konec-dalsi-marvelovky-jeji-reziser-oznamil-ze-jeho-tym-konci-4
Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) | Marvel Studios
Na druhou stranu to ale není nic moc překvapivého. Marvelovky se během posledních dvou let změnily od základu a jsou stále drsnější. Začalo to u Avengers: Infinity War, kde se melancholický nádech objevil ve větším množství poprvé. Hrdinové a společně s nimi i polovina světa se proměnili v prach a svět zachvátil smutek. Od té v tomto duchu pokračují i další filmy a z komiksového filmového universa, jež bylo zalité sluncem, se postupně stávají superhrdinské snímky s mnohem temnějším základem.
blizi-se-konec-dalsi-marvelovky-jeji-reziser-oznamil-ze-jeho-tym-konci-8
Avengers: Infinity War (2018) | Marvel Studios
Natáčení třetího dílu Strážců začalo již v listopadu minulého roku. Tehdy Gunn na svém twitterovém účtu radostně oznámil, že vše začalo podle plánu a „rodina“ je znovu na place. To, že budou mít Strážci galaxie tři díly, ohlásil již v roce 2017. Na druhou stranu se ale mezitím mohlo cokoliv změnit, Strážci galaxie byli velice oblíbení, a tak studia mohla požadovat pokračování. Očividně jsme ale doufali marně.
Tak co? Jak se na třetí díl těšíte? Dle nejnovějších informací by měl mít premiéru 5. května 2023. Datum se ale může ještě mnohokrát změnit. Film kromě již původního obsazení (Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper a Karen Gillan) doplní také herec Will Poulter. Ten zde sehraje roli hlavního záporáka Adama Warlocka. Jedná se o dokonalé stvoření Suverénů, které dostane za úkol Strážce jednou provždy zničit.
blizi-se-konec-dalsi-marvelovky-jeji-reziser-oznamil-ze-jeho-tym-konci
Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) | Marvel Studios