Nelítostný souboj: Kultovní režisér Michael Mann letos přinese pokračování jedné z největších filmových klasik vůbec

Nelítostný souboj: Kultovní režisér Michael Mann letos přinese pokračování jedné z největších filmových klasik vůbec
Nelítostný souboj | Warner Bros.
V pokračování klasické kriminálky Nelítostný souboj naváže kultovní scenárista a režisér Michael Mann dějově tam, kde skončil. Asi nepřekvapí, že vzhledem k pokročilému věku u toho ale nebudou hvězdy původního filmu. Nelítostný souboj 2 totiž nevzniká pro plátna kin, ale jako knižní román.
Al Pacino a Michael Mann při natáčení Nelítostného souboje
Al Pacino a Michael Mann při natáčení Nelítostného souboje | 1995 Warner Bros.
Zajímavé je, že půjde současně o pokračování a prequel. Kniha se tak nepřímo vydá ve stopách slavného Kmotra II, ironií osudu také filmu, kde se sešli Pacino a De Niro (leč v něm nesdíleli žádnou společnou scénu, neboť se jejich linie odehrávaly v jiných časových obdobích).
Román napsal Mann společně se spisovatelkou mysteriózních thrillerů a držitelkou ceny Edgar Meg Gardiner. Příběh se zaměří na postavu Vala Kilmera Chrise, který se po katastrofální bankovní loupeži a chaotické přestřelce snaží uniknout z Los Angeles. Vrací se také k Neilu McCauleymu a Vincentu Hannovi, které nezapomenutelně ztvárnili právě De Niro a Pacino. Kniha odhalí, jak se z nich stali lidé, které jsme potkali v Nelítostném souboji.
Robert De Niro, Val Kilmer
Nelítostný souboj | 1995 Warner Bros.
„Když jsem film psal, bylo pro mě nezbytné vytvořit kompletní životní příběhy všech postav a vědět o nich všechno,“ řekl Mann v rozhovoru pro Deadline.
Ačkoli Mann od thrilleru Hacker (2015) nic nerežíroval, je vytíženým producentem a podle dostupných informací má v přípravě hned několik projektů–- mimo jiné filmy o závodní legendě Enzovi Ferrarim a mafiánovi Samu Giancanovi. Nelítostný souboj 2 se dostane na knižní pulty letos v srpnu. Doufejme, že na český překlad nebudeme příliš dlouho čekat.
Původní snímek si můžete pustit na Netflixu, podívejte se na trailer:
Nelítostný souboj