Nejslavnější dřevěný chlapec se vrací v novém filmu, tentokrát pod vedením hororového mistra

Nejslavnější dřevěný chlapec se vrací v novém filmu, tentokrát pod vedením hororového mistra
Pinocchio | Netflix
Tak jsme se přeci jen dočkali. Dlouho odkládaný projekt režiséra Guillerma del Tora (Hellboy, Tvář vody, Faunův labyrint), který míří exkluzivně na Netflix, se konečně odhaluje v prvním traileru. Řeč je o jeho verzi Pinocchia, která je točená formou stop-motion animace. A aby těch novinek nebylo u slavného filmaře málo, půjde současně o muzikál. Slavného chlapce sice první upoutávka nepředstavuje, seznamuje nás ale s cvrčkem, jehož dabuje Ewan McGregor. Ten se pěvecky kdysi parádně předvedl v Moulin Rouge (2001) a dá se proto očekávat, že si ve filmu nějakou tu pasáž i odzpívá.
Pinocchio Guillerma del Tora | Netflix
Nový Pinocchio by se měl odehrávat v Mussoliniho Itálii ve 30. letech minulého století. A samozřejmě je to pořád del Toro, takže by měl být silně inspirován Frankensteinem. "Pinocchia i Frankensteina jsem vždy vnímal jako stejný příběh. Myšlenka Pinocchia, který vypráví o věcech, jež považuji za velmi hluboké, ale zároveň jsou zábavné a je to muzikál, mi přijde opravdu neuvěřitelně dojemná," uvedl na adresu svého nového snímku del Toro.
Společně s del Torem film režíruje Mark Gustafson, který se postaral o animaci ve Fantastickém panu Lišákovi (2009). Postavu dřevěného chlapce Pinocchia namluví debutující Gregory Mann, David Bradley, známý ze série Harry Potter, se ujme role Geppetta. O další hlasy se postarají Cate Blanchett, Finn Wolfhard, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Christoph Waltz a Tilda Swinton.
Na Netflix by se měl Pinocchio podle upoutávky podívat letos v prosinci.
Pinocchio Guillerma del Tora
Pinocchio