Top kina ČR: Padla Spider-Manova neporazitelnost! Kvůli Elišce Balzerové, Boleslavu Polívkovi a Srdci na dlani

Top kina ČR: Padla Spider-Manova neporazitelnost! Kvůli Elišce Balzerové, Boleslavu Polívkovi a Srdci na dlani
Srdce na dlani | CinemArt
5. VŘÍSKOT (země vzniku: USA)
Vřískot
tržby 999 tisíc Kč / návštěvnost 5820 diváků / 63 kin
Pátý Vřískot se drží druhý víkend mezi nejnavštěvovanějšími filmy. Stále je to nicméně kvůli mizivému zájmu o kina dost zoufalé, když za necelé dva týdny od premiéry vidělo hororovou vidělo pouhých 19 tisíc diváků, kteří za vstupenky utratili lehce přes 3 miliony korun. Čtvrtý Vřískot měl premiéru před 11 lety a zdá se, že se nové publikum najít nepodařilo. Celosvětově má snímek na kontě 84 miliony dolarů, přičemž čtyřka utržila 97.

4. VELKÝ ČERVENÝ PES CLIFFORD (USA)
Velký červený pes Clifford
tržby 1 milion 272 tisíce Kč / návštěvnost 8357 diváků / 113 kin
Autenticky animovaná zvířata v hraných filmech táhnou. Nejnovějším příkladem je Velký červený pes Clifford, který se mezi pěticí komerčně nejúspěšnějších titulů drží třetí víkend. Prozatím na něj přišlo téměř 35 tisíc diváků, kteří za vstupenky zaplatili 5 milionů korun. Celosvětově má na kontě 95 milionů dolarů.

3. ZPÍVEJ 2 (USA)
Zpívej 2
tržby 1 milion 533 tisíce Kč / návštěvnost 10 271 diváků / 113 kin
Výrazně úspěšnější je další rodinný snímek, animák Zpívej 2. Pokračování diváckého hitu z roku 2016 prozatím v českých kinech vidělo skoro 93 tisíc platících. Tržby činily 14 milionů korun. Celosvětově má druhé Zpívej na kontě 241 milion dolarů, což je pořád téměř o 400 milionů méně než úspěšná jednička.

2. SPIDER-MAN: BEZ DOMOVA (USA)
Spider-Man: Bez domova
tržby 3 miliony 268 tisíc Kč / návštěvnost 19 116 diváků / 97 kin
Spider-Man se prvně musí spokojit s jinou než nejvyšší pozicí na žebříčku tržeb a návštěvnosti českých kin (zveřejňuje Unie filmových distributorů). Veleúspěšný komiksový snímek vidělo za šest týdnů od české premiéry 546 tisíc diváků, kteří za lístky do kina zaplatili téměř 91 milion korun. Spider-Man byl sice z pomyslného trůnu sesazen, ale je jisté, že ten, kdo ho porazil, nedosáhne ani vzdáleně takových statistik. Ani kdyby se stal zázrak.

1. SRDCE NA DLANI (Česká republika)
Srdce na dlani | CinemArt
tržby 5 milionů 974 tisíce Kč / návštěvnost 38 206 diváků / 220 kin
Autoři megahitu Ženy v běhu, na které přišel téměř milion 600 tisíc diváků, mají v kinech novinku Srdce na dlani, hřejivý snímek o lásce a dobrých lidech, s nimiž se vše zvládne a každý se bude mít parádně. Utopická romantika sice nepřekvapivě ovládla žebříček, ale na nebývalý komerční úspěch Žen v běhu nemá šanci navázat ani vzdáleně. Pravdou je, že producent Tomáš Hoffman pomyslný recept na tvorbu komerčně úspěšného snímku nejednou stvořil (Účastníci zájezdu, Ženy v pokušení, Ženy v běhu), vždycky to ale nevyjde. Což je na jednu stranu dobře, na tu druhou je pravda, že by kinaři a distributoři v covidové době a měsíc po Spider-Manově nebývalém úspěchu další vzpruhu potřebovali.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.