Komedie Po čem muži touží 2 je už podle upoutávky horkým adeptem na nejhorší film roku

Komedie Po čem muži touží 2 je už podle upoutávky horkým adeptem na nejhorší film roku
Po čem muži touží 2 (2022) | Fénix Film
Z komedie Rudolfa Havlíka Po čem muži touží, v níž se ze sexistického šovinisty v podání Jiřího Langmajera stala kvůli kletbě žena v podobě Anny Polívkové, se v tuzemských kinech vyklubal obrovský divácký hit. Vznik pokračování tedy asi byl jen otázkou času.

Trailer: Po čem muži touží 2

Po čem muži touží 2: trailer | CinemArt
Po čem muži touží 2 ovšem oproti svému předchůdci, který byl nakonec docela snesitelnou žánrovou jednohubkou, zatím vypadá jako regulérní (anti)filmové peklo, jímž Havlík s Langmajerem zřejmě chtějí trumfnout největší katastrofy Zdeňka Trošky, Tomáše Magnuska či Evy Toulové. Vlastně je ve výsledku jedno, že ve skutečnosti nepůjde o klasickou dvojku, ale spíš o genderově obrácený remake se stejným ústředním hereckým duem (tentokrát se z ženy stane muž). Jako velký problém ale vypadá, že naprostá většina humoru bude zřejmě vycházet z toho, že se Langmajer bude jako žena chovat tím asi nejlacinějším, nejotravnějším a nejtrapnějším možným způsobem – afektovaným přehráváním, které navíc zavání těžkou homofobií.
Po čem muži touží 2
Leoš Noha a Anna Polívková | Vojtěch Resler
Je mi jasné, že film si své publikum patrně najde (což je dost strašlivá představa), ale pokud bude výsledek pouze celovečerní verzí tohoto traileru, máme tu horkého adepta na nejhorší film roku a jednu z nejhorších českých komedií vůbec. Smát se u něčeho takového by totiž mělo být akceptovatelné pouze u dětí maximálně do deseti let.
Snímek v českých kinech odstartuje 21. dubna.