Král monster se vrátí na televizní obrazovky a naváže tam, kde nejlepší film s Godzillou skončil

Král monster se vrátí na televizní obrazovky a naváže tam, kde nejlepší film s Godzillou skončil
Godzilla (2014) | Warner Bros.
Hollywoodský MonsterVerse je tu s námi od roku 2014, kdy si odbyl premiéru blockbuster Godzilla režiséra Garetha Edwardse. Ačkoli mu spousta diváků a divaček vyčítala nedostatek záběrů na samotná monstra, atmosférický snímek si vysloužil převážně pozitivní recenze a utržil přes pět set milionů dolarů. Proto se studio Warner Bros. směle pustilo do rozšiřování tohoto tematického vesmíru. Po Godzille následoval hvězdně obsazený prequel Kong: Ostrov lebek, v němž si američtí vojáci a vědci odskočili z války ve Vietnamu na bájný ostrov obývaný King Kongem. Poté došlo na přímé pokračování Godzilly s podtitulem Král monster a loni v březnu publikum dostalo epický střet dvou nejslavnějších titánů s názvem Godzilla vs. Kong.
Poslední jmenovaný snímek byl v době pandemie solidním hitem v kinech i na HBO Max. A byť dosud nebyl oficiálně oznámen žádný další filmový projekt, hovořilo se minimálně o vývoji pokračování s titulem Son of Kong. Místo toho se ale MonsterVerse dočká rozšíření, které hojně aplikují konkurenční série jako MCU nebo Star Wars. Společnost Apple oznámila, že na Apple TV+ zamíří hraná televizní série ze světa Godzilly, na níž se bude podílet Legendary Television a tvůrci Chris Black (Star Trek Enterprise) a Matt Fraction (Da Vinciho démoni).
Podle oficiální synopse Applu projekt naváže na události ze závěru Edwardsovy Godzilly, kdy došlo k velké bitvě v San Franciscu a lidé se dozvěděli o existenci titánů. Příběh by se měl zaměřit na jedinou rodinu, která bude odkrývat pohřbená tajemství a propojení s tajnou organizací Monarch. Po vzoru původního filmu bychom tedy mohli dostat zápletku orientující se na lidské protagonisty, nikoli jen na ohlušující a masivní bitvy monster.
Bryan Cranston
Godzilla | Warner Bros.
Dosud nepojmenovaný seriál se připojuje k animované sérii Ostrov lebek, která vzniká na Netflixu, a dost možná zpečeťuje rozvázání spolupráce s distribučním studiem Warner Bros. To dosud stálo za všemi filmy z MonsterVersa, ovšem produkční společnost Legendary, vlastnící práva k dané látce, nesouhlasilo se simultánním uvedením Godzilla vs. Kong v kinech i na HBO Max. A možná právě proto neuvidíme žádný ze dvou chystaných televizních projektů na HBO Max, nýbrž na Netflixu a na Apple TV+. Další možné vysvětlení náhlého přechodu pak spočívá v tom, že Apple zkrátka nabídl víc peněz.
Ať tak či onak, jste-li fanoušky MonsterVersa a budou vás zajímat i nadcházející televizní projekty, předplatné jediné streamovací služby vám jistojistě stačit nebude.