Výhled anime filmů a seriálů, které můžeme letos očekávat na Netflixu

Výhled anime filmů a seriálů, které můžeme letos očekávat na Netflixu
Tiger & Bunny 2 (2022) | Viz Media

The Orbital Children

datum vydání: 28 ledna (3 epizody) a 11. února (3 epizody)
Už za pár dní zde vyjde první letošní anime od studia Production +h. Jeho příběh se odehrává v nedaleké budoucnosti, přesněji v roce 2045. Popisuje život dvou dětí narozených na Měsíci, jež se setkají s dalšími třemi dětmi, které se narodily na Zemi. Poté, co se na jejich vesmírné stanici stane nehoda, jsou nuceni se o sebe sami postarat. Seriál bude mít v konečné podobě dvě sezóny po šesti epizodách. Na konci ledna se ale dočkáme prvních tří dílů, během února by poté měla být první sezóna ukončená.
The Orbital Children

Child of Kamiari Month

datum vydání: 8. února
Jedná se o vůbec první anime film tohoto roku, který bude uveřejněn mezinárodně. Snímek už debutoval v Japonsku, kde se stal velice oblíbeným. Proto se nemohu dočkat, až přistane i na evropském Netflixu. Příběhem nás bude provázet malá dívka, jíž zemřela maminka. Rok po její ztrátě se ale dozví, že musí každoročně cestovat napříč Japonskem, aby se účastnila tradičních setkání bohů v jejich posvátné zemi Izumo.
Kamiarizuki no kodomo

Tiger & Bunny 2

datum vydání: 8. dubna
Začátkem dubna se na Netflixu objeví druhá řada oblíbeného superhrdinského seriálu z roku 2011. Jeho tvorby se ujalo studio Sunrise a seriál bude mít 13 epizod. Dvojka superhrdinů Wild Tiger a Barnaby se snaží ze všech sil udržet světový mír. Daří se jim získávat řadu sponzorů, na scénu ale vstoupí řada dalších hrdinů.

Ultraman (2. sezóna)

datum vydání: 14. dubna
Jedná se o pokračování originálního anime od Netflixu z roku 2019. Stejně jako tomu bylo u první sezóny, je hlavní postavou bojovník Tokusatsu jménem Shinjoro. Opět jej čeká řada nebezpečných dobrodružství, spojí síly se svými spojenci a bude bránit svět před nebezpečím z vesmíru.
Ultraman

Ghost in the Shell: SAC_2045 (2. sezóna)

datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Ghost in the Shell je jedním z nejpopulárnějších anime vůbec. Příběh tohoto seriálu se bude odehrávat v blízké budoucnosti, kdy společně s prudkým technologickým pokrokem napadá svět i řada kyberzločinců. Skupina těchto lidí se přezdívá „cyberbrains“ (kybermozky). Vzhledem k tomu, že jim neustále přibývá, kyborg Motoko Kusanagi se rozhodne ujmout organizace známé jako Sekce veřejné bezpečnosti 9, která bojuje proti kriminalitě.

Army of the Dead: Los Vegas (1. sezóna)

datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Tento seriál rozšiřuje univerzum tvůrce Zacka Snydera. Jeho děj by se dal považovat za prequel ke stejnojmennému live action filmu. Odehrávat se bude během pádu amerického velkoměsta Las Vegas. Scott Ward a jeho tým žoldáků se zde snaží evakuovat civilisty z města, jež je zamořené nemrtvými. Možná vás potěší, že zde uslyšíte mnoho členů z původního filmového obsazení, v animovaných podobách uvidíte Davea Bautistu a Ellu Purnell. Debutovat zde bude ale i Joe Manganiello, který bude dabovat postavu Rose.

Kotaro Lives Alone (1. sezóna)

datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Jedná se o live action adaptaci známé japonské stejnojmenné mangy od autorky Mami Tsumury. Zatím k tomuto titulu není známo více informací.

Cyberpunk: Edgerunners (1. sezóna)

datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Jistě vám neuniklo vydání stejnojmenné videohry z roku 2020. Během pár týdnů se totiž na internetu stala centrem spousty negativních komentářů a názorů, primárně proto, že byla nedotažená. Hráči si stěžovali na spoustu herních chyb a nedostatků. Nicméně její budoucnost je nyní možná o něco slibnější. Její reputaci by totiž mohlo napravit toto anime od Studia Trigger, které se touto videohrou inspirovalo. Chlapec z ulice se vynasnaží přežít ve futuristickém městě posedlém různými tělesnými modifikacemi.
vyhled-anime-filmu-a-serialu-ktere-muzeme-letos-ocekavat-na-netflixu
Cyberpunk: Edgerunners (2022) | Netflix

Spriggan (1. sezóna)

datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Jedná se o filmovou adaptaci stejnojmenné mangy, která byla poprvé uveřejněna před více než dvaceti lety. Kdysi dávno vládla Zemi starověká civilizace, která se ale nakonec sama zničila. Zanechala zprávu budoucím generacím, v nichž podrobně popisuje, jak používat mocné vynálezy, jež využívala. Lidé tak začnou pátrat po nejrůznějších artefaktech, aby je mohli použít proti svým nepřátelům. V cestě jim ale stojí společnost ARCAM a jejich elitní skupina vojáků přezdívaných spriggans.

Thermae Romae Novae (1. sezóna)

datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Tento titul byl oznámen dávno a fanoušci jej očekávali už někdy v průběhu minulého roku. Bohužel se však doteď na Netflixu neobjevil, letos by ale měl. Příběhem nás bude provádět římský architekt Lucius, který se během kopání starého tunelu dostane do moderních japonských lázní. Inspirován tím, co viděl, se vrací zpátky do Říma a otevírá si své vlastní lázně, ty pojmenovává Roma Thermae.

Drifting Home

datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Jedná se celkem o třetí film animačního studia Colorado, jejich předchozími tituly byly A Whisker Away a Penguin Highway. Během teplého letního dne se Kosuke a jeho přátelé rozhodnou navštívit starý opuštěný dům. Během své návštěvy ale spatří něco nečekaného. Parta kamarádů se po vstupu do domu ocitne zničehonic uprostřed nekonečného oceánu a musí najít cestu, jež by je přivedla zpět domů.

Blood of Zeus (2. sezóna)

datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Dočkáme se pokračování i tohoto velice hezkého vizuálního kousku od studia Powerhouse Animation. A nejen to. Už nyní je potvrzené, že v budoucnosti bude ještě další, třetí a závěrečná série. Hlavní postavou seriálu je syn boha Dia, kterému leží na bedrech ne zrovna jednoduchý úkol. Musí se postavit řeckým mytickým bytostem a zachránit tím nejen všechny na zemi, ale i v nebi.
Diova krev

Pacific Rim: The Black (2. sezóna)

datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Mnoho let poté, co bylo lidstvo poraženo mocným Kaiju, se zrůda z hlubin oceánu opět hlásí o slovo. Tentokrát na území Austrálie. Sourozenecký pár se tak opět pouští do akce, aktivuje své obrovské stroje a pouští se do hrozivé bitvy s prastarým monstrem. Jak epická bitva skončí?
Pacific Rim: The Black

DOTA: Dračí krev (2. sezóna)

datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Již z názvu lze snadno poznat, že se jedná o anime seriálovou adaptaci jedné ze slavných MOBA videoher. Ano, jedná se o Dotu. Již minulý rok se na Netflixu objevila první sezóna a letos se dočkáme pokračování. Příběhem nás provází dračí rytíř, jenž se po střetu s drakem a princeznou ocitá uprostřed většího dobrodružství, než si kdy dokázal představit.
DOTA: Dračí krev

Record of Ragnarok (2. sezóna)

datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Pokračování anime podle stejnojmenné japonské mangy. Každých tisíc let se sejde rada bohů, aby rozhodla o osudu lidstva. Nyní, po sedmi miliónech letech, se ale rozhodla, že je čas na jeho vyhubení. Obstojí třináct smrtelných bojovníků ve výzvě utkat se s bohy? Obhájí svou existenci?
Record of Ragnarök

Beat and Motion

předpokládané datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Na Netflixu by se letos měla objevit i první série tohoto seriálu, opět podle mangy od autora Naoki Fujita. Zatím toho ale bohužel o tomto titulu moc nevíme.

Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix

předpokládané datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Tentokrát se bude jednat o anime podle videohry Far Cry. Příběhem nás provede postava Dolfa Lazerhawka, supervojáka a kyborga, který žije v dystopickém světě plném korporátních kontrol a utlačování.

Devil May Cry

předpokládané datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
O tento remake už dlouhé roky žadonila řada anime fanoušků po celém světě. A konečně se dočkali. Během příštího roku by se měla na Netflixu objevit slavná adaptace stejnojmenné videohry, jíž nás budou provázet dva hlavní herní charaktery – Dante a Neo.

Exception

předpokládané datum vydání: 2022 (zatím není upřesněno)
Na tomto titulu pracovala řada známých umělců, kteří mají na svém kontě tituly jako Final Fantasy či The Sandman: Dream Hunters. Mezi takové umělce patří například ilustrátorka Yoshitaka Amano. Již podle prvního náhledu můžeme očekávat vizuálně vskutku velice originální podívanou.

Lady Napoleon

Na tomto titulu se pracuje již od začátku roku 2020. Zatím toho o něm ale není nic moc známo. Datum vydání se odhaduje buď na konec letošního roku, nebo začátek roku příštího.

Rilakkuma s Theme Park Adventure

Oblíbený japonský medvídek Rilakkuma vystoupí na platformy Netflixu v trochu jinačím župánku, než v jakém byste jej možná čekali. Nedočkáte se sladkého světa plného duhy, ba právě naopak. Rilakkuma se dostane do zábavního parku po setmění a čeká na něj řada strašidelných dobrodružství.

Skull Island

Tento seriál od studia Powerhouse Animation bude vyprávět dobrodružství o trosečnících, kteří se pokouší uniknout z tajemného nezmapovaného ostrova, obývaného nebezpečnými titány v čele s bájným King Kongem.

Tom Clancy's Splinter Cell

Do tohoto anime seriálu se pustil tvůrce oblíbeného Johna Wicka Derek Kolstad a jedná se o adaptaci stejnojmenné videohry z roku 2013.

Tomb Rider

Další titul od studia Powerhouse Animation, o němž by se mělo v nejbližší době začít mluvit. Jak asi můžete poznat, bude inspirován slavnou videohrou, jež se dočkala již řady filmových zpracování jak s Angelinou Jolie, tak Alicií Vikander v hlavní roli. Zatím ale není jasné, o jaký příběh se bude jednat. Existují jich totiž desítky.

Twilight of the Gods

Vůbec posledním anime titulem, o němž se v souvislosti s Netflixem nyní mluví, je tento titul inspirovaný dávnými norskými bájemi a pověstmi. Ačkoliv toho není moc známo, je jisté, že na něm pracuje režisér Zack Snyder společně se svou ženou Deborah Snyder. Příběh se bude pravděpodobně odehrávat někde v období Ragnaroku.