Představitel filmového Hannibala, který si na obětech pochutnával v České republice, zemřel po nehodě na lyžích

Představitel filmového Hannibala, který si na obětech pochutnával v České republice, zemřel po nehodě na lyžích
Gaspard Ulliel | DeLaurentiis Productions
Gaspard Ulliel, jedna z nejvýraznějších tváří své generace, patřil mezi světově nejvyhledávanější francouzské herce současnosti. Vděčil za to nejen svému talentu, ale i nezvyklému vhledu - chlapeckou tvář mu "zdobila" nepřehlédnutelná jizva, kterou měl od svých šesti let, kdy ho pokousal dobrman.
Jako dítě si zahrál v několika francouzských televizních show. Poprvé na sebe výrazněji upozornil malou rolí ve filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001) po boku Vincenta Cassela a Monicy Bellucci. Ve svých 17 letech se objevil ve filmu režiséra Michela Blanca Líbejte se, s kým je libo (2002) a vysloužil si nominaci na Césara - francouzskou obdobu Oscara - za nejslibnějšího mladého herce. Po boku Audrey Tautou zazářil ve válečné romanci Příliš dlouhé zásnuby (2004).
predstavitel-filmoveho-hannibala-ktery-si-na-obetech-pochutnaval-v-ceske-republice-zemrel-po-nehode-na-lyzich
Příliš dlouhé zásnuby | Warner Bros.
Mezinárodní pozornost si získal ve filmu Hannibal - Zrození (2007), který se zčásti natáčel v České republice. Ulliel během příprav na roli navštívil v Praze lékařskou fakultu, aby mohl přihlížet pitvě. Má také jednu z hlavních rolí v připravovaném marvelovském seriálu Moon Knight, který v březnu odstartuje na Disney+. Trailer na Moon Knight vyšel přitom v posledních dnech. Smrt herce si vyžádá nejspíš zásadní produkční rozhodnutí v případě natáčení další série či propojování fikčních univerz.
V roce 2017 získal Ulliel Césara za nejlepší mužský herecký výkon a to za hlavní roli ve filmu Xaviera Dolana Je to jen konec světa (2016), v němž si zahrál po boku Marion Cotillard a Ley Seydoux.
"Francouzská kinematografie přichází o obrovský talent plný šarmu a energie," napsal na Twitteru francouzský ministr financí Bruno Le Maire. Ulliel nepřežil střet s jiným lyžařem na sjezdovce.
Gaspard Ulliel
Je to jen konec světa