Trailer: Amazon odhaluje oficiální název svého seriálu ze světa Pána prstenů

Trailer: Amazon odhaluje oficiální název svého seriálu ze světa Pána prstenů
Pán prstenů | New Line Cinema
Nepřekvapí proto, že seriál ponese oficiální název The Lord of the Rings: The Rings of Power, tedy Pán prstenů: prsteny moci. Viz nová upoutávka:
Pán prstenů: Prsteny moci
Nevíme, kdo v upoutávce mluví, ale pravděpodobně je to herečka Morfydd Clark jako Galadriel, jedna z mála postav z původního příběhu Pána prstenů, která se objeví i v tomto seriálu, protože je jako elfka nesmrtelná. Mezi další známé tváře, které by se mohly objevit, patří Elrond a samozřejmě i sám Sauron, který měl během Druhého věku spíše fyzickou podobu.
John D. Payne a Patrick McKay, kteří jsou showrunnery seriálu, vydali k oznámenému názvu následující prohlášení: "Je to titul, který si představujeme, že by mohl být na hřbetu knihy vedle dalších klasických děl J. R. R. Tolkiena," uvedli. "Prsteny moci spojují všechny hlavní příběhy Druhého věku Středozemě: ukování prstenů, vzestup temného pána Saurona, epický příběh o Númenoru a Poslední spojenectví elfů a lidí. Až dosud diváci na plátně viděli pouze příběh jednoho prstenu - ale než byl jeden, bylo jich mnoho... a my jsme nadšeni, že se můžeme podělit o epický příběh všech."
Druhý věk končí bitvou Posledního spojenectvím elfů a lidí se Sauronem v jeho pevnosti v Mordoru, která je zachycena hned na začátku filmové trilogie Petera Jacksona. Očekávaný seriál od Amazonu tak toho má opravdu hodně před sebou. První řada The Lord of the Rings: The Rings of Power - s jistotou můžeme říct, že u jedné sezóny tohle epické dobrodružství neskončí - má naplánovanou premiéru na Prime Video na 2. září letošního roku.