Dva herečtí velikáni, jeden film. Pokračování Jokera by mohla být skutečná pecka

Dva herečtí velikáni, jeden film. Pokračování Jokera by mohla být skutečná pecka
Spider-Man (2002) | Columbia TriStar
Ve světě popkultury je americký herec Willem Dafoe známý především jako Green Goblin ze Spider-Mana (2002), jenž se rovněž objevil i v jedné z hlavních rolí v nedávném trháku Spider-Man: Bez domova (2021). Jinak jste jej mohli vidět například ve filmech Četa, Poslední pokušení Krista, Zběsilost v srdci, Hořící Mississippi, eXistenZ, Antikrist či The Florida Project. Nyní ale sní o další roli, která by se mohla stát ještě ikoničtější než Green Goblin. K tomu by mu kromě zaručeně skvělého hereckého výkonu mohl vypomoct i jeho typický šílený úsměv. Jedná se o postavu z DC komiksů a její inspirací není nikdo jiný než sám Joker, padouch Gothamu, jeden z úhlavních nepřátel Batmana.
dva-herecti-velikani-jeden-film-pokracovani-jokera-by-mohla-byt-skutecna-pecka
Spider-Man: Bez domova (2021) | Marvel Studios
V rozhovoru pro deník GQ Dafoe prozradil, že vymyslel naprosto geniální scénář pro možný Jokerův sequel. Jednalo by se o pokračování Jokera z roku 2019, kde hrál Joaquin Phoenix, jenž obdržel Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Dafoeho napadlo, že by bylo skvělé do příběhu vložit jakéhosi podvodníka, který by předstíral, že je Jokerem. Do příběhu by tak vstoupil někdo, kdo by imitoval to, co Joaquinův Joker udělal v prvním díle.
Tehdy v klaunské masce vystoupil v televizní show, v níž před očima všech zastřelil moderátora, jenž si z něj utahoval a urážel ho. Podle svého přesvědčení tak bojoval za svobodu slova všech obyvatel Gothamu, kteří žili ve stínu bohatých a úspěšných snobů, kteří jimi opovrhovali. Snímek končil ve chvíli, kdy se ulice Gothamu plnily Jokerovými stoupenci, kteří jeho vizi podporovali. Není se tedy čemu divit, že se od té doby mluví o filmovém pokračování.
dva-herecti-velikani-jeden-film-pokracovani-jokera-by-mohla-byt-skutecna-pecka-5
Joker (2019) | Warner Bros.
Podle mě je představa, že by se dva herečtí velikáni jako Dafoe a Phoenix objevili ve stejném filmu v roli slavného šíleného padoucha v Gothamu, naprosto úžasná. Phoenix v říjnu minulého roku ale prohlásil, že nemá tušení, kam se projekt poděl a v jaké je fázi. Deníku The Playlist prozradil, že jestli se studia do natáčení pokračování pustí, nebude se zdráhat a roli s radostí přijme. Nyní musíme jen počkat, zda se tvůrci nějak vyjádří k prohlášení Dafoeho. Co na jeho nápad říkáte vy?
dva-herecti-velikani-jeden-film-pokracovani-jokera-by-mohla-byt-skutecna-pecka-3
Joker (2019) | Warner Bros.