Top kina ČR: Na bezkonkurenčního Spider-Mana přišlo už přes půl milionu diváků

Top kina ČR: Na bezkonkurenčního Spider-Mana přišlo už přes půl milionu diváků
Spider-Man: Bez domova | če
5. VELKÝ ČERVENÝ PES CLIFFORD (země vzniku: USA)
Velký červený pes Clifford
tržby 1 milion 696 tisíc Kč / návštěvnost 11 403 diváci / 131 kino
Pětici komerčně nejúspěšnějších titulů víkendu otevírá hraně-animovaný Velký červený pes Clifford. Tvůrci se inspirovali knižními předlohami a zjevně též obdobným hrdinou známým z knížek i filmů, medvídkem Paddingtonem. Za dva víkendy od premiéry má Clifford na kontě 25 tisíc diváků a necelé 4 miliony korun v rámci tržeb.

4. ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2: DOBRO DOŠLI (Slovensko, Česká republika)
Šťastný nový rok 2: Dobro došli
tržby 1 milion 715 tisíc Kč / návštěvnost 10 435 diváků / 118 kin
Skoro měsíc hrají tuzemská kina slovensko-českou romantickou komedii Šťastný nový rok 2. Obdobných filmových produktů loni vznikla určitě desítka, minimum z nich se ale dočkalo komerčního úspěchu. Na Šťastný nový rok 2 zatím přišlo pouhých 76 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 12 milionů korun. V tomto případě se diváci s kritiky vzácně shodli.

3. VŘÍSKOT (USA)
Vřískot
tržby 1 milion 831 tisíc Kč / návštěvnost 11 061 divák / 166 kin
Vřískot s nepsaným pořadovým číslem 5 je od minulého čtvrtka v tuzemských kinech. Film měl k dispozici nejvíc sálů (166), což ve výsledku stačilo na třetí příčku. Na snímek tak ve finále dorazili hlavně nostalgici pamatující celou sérii. V USA startoval Vřískot s 30 miliony dolary, čímž z první příčky odsunul šampióna Spider-Mana.

2. ZPÍVEJ 2 (USA)
Zpívej 2
tržby 2 miliony 45 tisíc Kč / návštěvnost 13 651 divák / 122 kin
Solidně si téměř měsíc v tuzemských kinech vede muzikálový animák Zpívej 2. Obdobným rodinným snímkům se od nástupu covidu v kinech vede dost špatně (výjimkou nejsou ani filmy od Pixaru a Disneyho), tudíž lze brát postavení animáku Zpívej 2 za úspěch. Celkem na film přišel 81 tisíc diváků, kteří za vstupenky utratili 12 milionů korun. Celosvětově titul utržil 217 milionů dolarů.

1. SPIDER-MAN: BEZ DOMOVA (USA)
Spider-Man: Bez domova
tržby 5 milionů 378 tisíc Kč / návštěvnost 32 354 diváci / 136 kin
Pátý víkend je na vrcholu žebříčku Spider-Man: Bez domova. Fenomenální komiksovka odstartovala mimořádně úspěšné tažení kiny napříč jednotlivými zeměmi světa až v prosinci loňského roku. Spideymu pomalu dochází dech, ale za současné covidové situace stále nemá konkurenci (tedy alespoň u nás, například v USA už přemožitele našel v podobě pátého Vřískotu). Za měsíc si z tuzemských kin odnáší 86 milionů korun a přes půl milionu platících diváků.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.