Nicolas Cage bude ve svých skoro šedesáti potřetí otcem. Kdo další ze slavných herců „zasel“ v pozdním věku?

Nicolas Cage bude ve svých skoro šedesáti potřetí otcem. Kdo další ze slavných herců „zasel“ v pozdním věku?
Bruce Willis | Summit Entertainment
Nicolas Cage, jemuž v době narození dítěte bude 58 let, přirozeně není jediným hollywoodským hercem, který se „na stará kolena“ stal otcem.

Bruce Willis

Přání smrti
Přání smrti | Forum Film
Druhé manželství umožnilo Willisovi, aby se znovu vydal cestou otce rodiny (s první manželkou Demi Moore vychoval tři dcery). Se svou současnou ženou Emmou Heming má dcery dvě. Starší Mabel se jim narodila v roce 2012 a Evelyn přišla na svět v roce 2014, čímž se Willis stal otcem v 59 letech. Bez zajímavosti není ani Willisovo prohlášení, že role otce je pro něj mnohem důležitější než kterákoli filmová role. Tomu by odpovídalo, že od roku 2012 hraje jen v levných produkcích, kde na place zpravidla stráví jediný den. Zbytek času může věnovat své rodině. A pokud budeme vycházet z Instagramu Emmy, Willis si tuhle roli opravdu užívá.

Michael Douglas

Michael Douglas
Michael Douglas | Netflix
Douglasovo nejmladší dítě, dcera Carys, kterou má s Catherine Zetou-Jones, se narodilo v roce 2003, kdy bylo oblíbenému herci 58 let. O tři roky dříve manželé přivedli na svět syna Dylana. Nyní je Douglasovi 77 let, takže můžeme předpokládat, že další dítě v plánu nemá. I když i takové střelce najdeme...

Jean-Paul Belmondo

Jean-Paul Belmondo
Jean-Paul Belmondo
Legendární Bébel to totiž v sedmdesátce dal, když jeho manželka Natty porodila holčičku. Pro Belmonda šlo o čtvrtého potomka – Florence, Paula a Patricii měl se svou první ženou Florence, s níž se rozvedl v roce 1966.

Anthony Quinn

Anthony Quinn
Anthony Quinn
Quinn, oscarová hvězda filmů jako Řek Zorba nebo Děla z Navarone, se v roce 1993 stal zdrojem bulvárních novinových titulků, když ve svých 78 letech zplodil dítě se svou sekretářkou, přestože byl v té době ženatý. Další dítě měl Quinn se svou milenkou v roce 1996, kdy mu bylo 81 let. Následně se konečně se svou ženou rozvedl a sekretářku si vzal.

Alec Baldwin

Alec Baldwin
Alec Baldwin
U Aleca Baldwina jde mluvit téměř o závislosti, protože má hned sedm dětí! Z toho šest se současnou manželkou Hilarií, přičemž syna Eduarda přivítali do rodiny loni v březnu, kdy bylo herci 63 let. Zpočátku se moc nechtěli vyjadřovat k tomu, jak je možné, že další dítě přišlo na svět jen pět měsíců po narození jejich posledního přírůstku. Nakonec přiznali, že jim Eduarda odnosila náhradní matka. Kdo to byl, zůstává tajemstvím.

Clint Eastwood

Clint Eastwood
Clint Eastwood | Warner Bros.
U Eastwooda, který ještě loni v devadesáti režíroval Cry Macho, kde si i zahrál hlavní roli, to vlastně může málokoho překvapit. V jeho 66 letech – to se psal rok 1996 – jeho druhá manželka Dina porodila dceru Morgan.

Nick Nolte

Nick Nolte
Nick Nolte
I Nolte se po šedesátce znovu vydal na dráhu otcovství, když v roce 2007 jeho dlouholetá partnerka Clytie porodila dceru Sophii. Bylo mu 66 let. Na druhého potomka si opravdu počkal – prvorozený syn Brawley, který si sám v pár filmech zahrál (mimo jiné ve Výkupném s Melem Gibsonem), se mu narodil v roce 1986.

Charlie Chaplin

Charles Chaplin
Charles Chaplin
Legendární komik Charlie Chaplin byl otcem celkem jedenácti dětí. Po třech neúspěšných manželstvích našel Chaplin "tu pravou" v 18leté začínající herečce Ooně O'Neill, která byla dcerou Pulitzerovou cenou oceněného scenáristy Eugena O'Neilla. Chaplinovi bylo v době jejich seznámení 54 let. Společně měli osm ze zmíněných jedenácti dětí, přičemž nejmladší syn Christopher se narodil v roce 1962, kdy bylo někdejšímu „Malému tulákovi“ 73 let. Bez zajímavosti není ani to, že jedním z jejich dětí je Geraldine Chaplin, která se sama stala herečkou a ve svých 77 letech stále hraje.

Robert De Niro

Robert De Niro
Robert De Niro | Cloudburst Entertainment
Také hvězdě filmových klasik jako Taxikář a Zuřící býk se zřejmě na stará kolena zastesklo po měnění plenek (otcovství měl De Niro již pětkrát za sebou), a tak ve věku 68 let s manželkou Grace přivítal do rodiny dceru. Fyzicky se ale De Niro při početí příliš nezapotil – stejně jako v případně posledního potomka Aleca Baldwina sehrála v celém příběhu svou roli náhradní matka.