Místo herců jen digitální postavy. Budoucnost, nebo fikce? Tvůrci Spider-Mana: Bez domova v tomto trendu pokračují

Místo herců jen digitální postavy. Budoucnost, nebo fikce? Tvůrci Spider-Mana: Bez domova v tomto trendu pokračují
Spider-Man: Bez domova (2021) | Marvel Studios
Pozor, následující text obsahuje spoilery.
Popularita Spider-Mana: Bez domova (Spider-Man: No Way Home) vesměs znamená miliony nadšených diváků a divaček a stovky, možná tisíce nadšenců, kteří jsou schopní rozebírat jednu filmovou scénu za druhou. Není se tedy moc čemu divit, že se na Twitteru začaly objevovat postřehy, které většinu z nás při sledování pravděpodobně vůbec netrkly.
Patří mezi ně například poznatek, že se ve filmu vůbec neobjevili dva herci, o nichž jsme si mysleli, že tam jsou. Jedná se o padouchy, kteří sice byli celou dobu přítomní, ale o jejich realističnosti by se dalo spekulovat. Troufnete si hádat? Ne? Půjdeme na to tedy vylučovací metodou. Herec Alfred Molina, jenž ztvárnil doktora Octopuse, měl v titulu poměrně velkou roli, jako záporák se objevil úplně první a od té doby měl na plátně prostoru zhruba stejně jako Zendaya. Doktor Octopus je tedy ze hry. Totéž by se dalo říct o Willemu Dafoeovi alias Green Goblinovi, který od svého posledního vystoupení ve Spider-Manovi v roce 2002 výrazně zestárnul. Svou velkou roli měl ve Spider-Manovi také Jamie Foxx alias Elektro. Kdo nám tedy zbývá? Ano, Sandman (Thomas Haden Church) a doktor Connors (Rhys Ifans).
misto-hercu-jen-digitalni-postavy-budoucnost-nebo-fikce-tvurci-spider-mana-bez-domova-v-tomto-trendu-pokracuji-5
Spider-Man: Bez domova (2021) | Marvel Studios
Tyto dvě postavy se ve filmu celou dobu objevovaly ve svých animovaných podobách. Sandman byl po celou dobu z písku, doktor Connors zase v podobě ještěra. Fanoušci a fanynky se tak pořádně soustředili na scény, v nichž došlo k jejich vyléčení a kde se měli přeměnit zpět na lidi. Na Twitteru se pak objevilo hned několik příspěvků, které na tyto scény reagovaly. Po důkladném prozkoumání se přišlo na to, že Sony pouze recyklovalo staré záběry z filmů, kde se padouši původně objevili, tudíž Sandmanovy scény ze Spider-Mana 3 a Connorsovy z The Amazing Spider-Man. Fanoušci a fanynky tak začali diskutovat proč.
Na to pro deník Befores and Afters zareagoval supervizor speciálních efektů Kelly Port, jenž uvedené postřehy potvrdil. Ve filmu se herci skutečně neobjevili, jednalo se pouze o vizuální efekty. Port prohlásil, že měl jeho tým k dispozici jen hlasové nahrávky, s nimiž pracovali, stejně jako různé skeny, textury a 3D modely z předchozích filmů. Díky tomu tak měli možnost vytvořit zcela „nové“ scény.
misto-hercu-jen-digitalni-postavy-budoucnost-nebo-fikce-tvurci-spider-mana-bez-domova-v-tomto-trendu-pokracuji
Spider-Man: Bez domova (2021) | Marvel Studios
Mnoho fanoušků a fanynek toto vyjádření komentovalo, jeden například následovně: „Brzy bude něco takového ve filmech běžnou normou. Podepíšete smlouvu a objevíte se ve filmu ve scénách, které jste vůbec nenatáčeli. Je to cool, ale zároveň trochu divné.“ Jaký názor na to máte vy?