Plný dům: Hereckou kariéru hvězdy seriálu ukončila FBI a odchod do vězení

Plný dům: Hereckou kariéru hvězdy seriálu ukončila FBI a odchod do vězení
Lori Loughlin v sitcomu Plný dům | ABC
V roce 1980, v pouhých patnácti letech, byla Loughlin obsazena do soap opery The Edge of Night na stanici ABC, kde ztvárnila roli Jody Travisové. Po třech a půl letech se rozhodla zkusit štěstí u filmu a ze seriálu odešla. Až na Lunapark smrti (1985), kde se sešla s budoucí hvězdou Jamesem Spaderem, ale velký ohlas nezaznamenala. Vrátila se proto na stanici ABC v sitcomu Plný dům (1987 – 1995). Ten se stal nejvýraznější položkou její kariéry, a když začal Netflix připravovat pokračování Zase máme plný dům (2016 – 2020), nemohla u toho chybět. V posledních dílech však nečekaně absentovala. Ve stejné době znenadání skončila i v dramatickém seriálu When Calls the Heart, kde od roku 2014 ztvárnila jednu z hlavních rolí. Co za jejím náhlým odchodem z úspěšných show stálo?
plny-dum-hereckou-kariery-milovane-becky-ukoncila-fbi-a-odchod-do-vezeni-2
Zase máme plný dům | Netflix
Celá kauza propukla 12. března 2019. Zpravodajský server E! News získal soudní dokumenty, z nichž vyplynulo, že FBI vyšetřuje několik bohatých rodičů kvůli úplatkům. Byla mezi nimi i Loughlin. Podle místopřísežného prohlášení FBI šlo o přijímání studentů na elitní vysoké školy: „Počínaje rokem 2011 přibližně do současnosti se obžalovaní – převážně osoby, jejichž děti se ve středoškolském věku hlásily na vysokou školu – spolčili s dalšími osobami, aby pomocí úplatků a jiných forem podvodu usnadnili svým dětem přijetí na vysoké školy a prestižní univerzity.“ V souvislosti s podvody byla vznesena obvinění vůči skoro šedesáti lidem včetně rodičů, univerzitních sportovních trenérů a mnohých dalších.
Loughlin a její manžel, návrhář Mossimo Giannulli, patřili mezi nejznámější obviněné osoby. Pár původně vinu odmítal, nakonec ale přiznal, že vyplatil úplatky v celkové výši půl milionu dolarů, aby jejich dcery uspěly v přijímacím řízení na University of Southern California. Společně museli zaplatit nejen pokutu ve výši 400 tisíc dolarů, ale navíc šli oba do vězení. Loughlin soud vyměřil dvouměsíční odnětí svobody, Giannullimu pětiměsíční. K úplatkářství se přiznala také herečka Felicity Huffman, která byla jednou z hlavních hvězd seriálu Zoufalé manželky. Za podvod týkající se její dcery byla odsouzena ke dvěma týdnům vězení a pokutě 30 tisíc dolarů.
plny-dum-hereckou-kariery-milovane-becky-ukoncila-fbi-a-odchod-do-vezeni-3
When Hope Calls | Hallmark
Po svém propuštění na začátku minulého roku zažila Loughlin menší televizní comeback ve dvou epizodách seriálu When Hope Calls. Šlo však o ojedinělý výstup, od té doby se jí pracovní nabídky vyhýbají. A přestože by stála o návrat do When Calls the Heart a postavil se za ni i showrunner seriálu, televize řekla jasné ne. Zřejmě se bojí negativních reakcí amerických diváků, kteří jsou „na elitu, jež penězi řeší vše“, celkem alergičtí. Ale třeba jednou Loughlin vezmou na milost a ona bude zase naplno zářit v televizi.
Pokud se o zmíněném skandálu chcete dozvědět více, věnuje se mu celovečerní dokument Podmáznuté přijímačky, který najdete na Netflixu.