Netflix: novinky a tipy na leden 2022

Netflix: novinky a tipy na leden 2022
Krycí jméno Donnie Brasco (1997) | TriStar Pictures

Nejzajímavější novinky

Archive 81 (2022)

Archive 81
Nový hororový seriál, na němž se produkčně podílel i současný žánrový král James Wan (V zajetí démonů, Zhoubné zlo), vypráví o archiváři, jenž dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet. Přitom ale zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty.
premiéra: 14. ledna

Mnichov: Na prahu války (2021)

Mnichov: Na prahu války: trailer | Netflix
Historické drama podle knihy Roberta Harrise pojednává o tom, jak se na podzim roku 1938 britský úředník a německý diplomat náhodou potkají v Mnichově a začnou tajně plánovat, jak odvrátit vypuknutí války. Ve filmu se objeví Jeremy Irons, George MacKay a další.
premiéra: 21. ledna

Neymar: Dokonalý chaos (2022)

Neymar: Dokonalý chaos
Fanoušci po celém světě ho zbožňují, kritici ho zase nemůžou vystát. V třídílné dokumentární minisérii slavný brazilský fotbalista Neymar promluví o strastech i slastech svého osobního života i úžasné kariéry.
premiéra: 25. ledna

Home Team (2022)

Domácí tým
V nové sportovní komedii si americký herec a komik Kevin James zahraje zkompromitovaného bývalého trenéra NFL, který se ujme týmu svého syna. Dále hrají: Rob Schneider, Taylor Lautner aj.
premiéra: 28. ledna

Tipy

Krycí jméno Donnie Brasco (1997)

Krycí jméno Donnie Brasco
Skutečnými událostmi inspirované kriminální drama z prostředí newyorské mafie. Agent FBI Joe Pistone (Johnny Depp) v utajení pronikne mezi mafii, kde se ale sblíží se zločinci, které má za úkol dostat za mříže. Autenticky působící snímek v režii Mikea Newella se na rozdíl od klasik typu Kmotr působivě zaměřuje primárně na komunitu pouličních gangsterů, které si zde s chutí zahráli Al Pacino, Michael Madsen a další.

Tajemná vražda na Manhattanu (1993)

Tajemná vražda na Manhattanu
Energická Carol (Diane Keaton) žije mnoho let se svým manželem, nakladatelem Larrym (Woody Allen), v New Yorku. Když jí nečekaně umře sousedka, myslí si, že vůbec nešlo o náhodu. Z rafinované vraždy začne podezřívat jejího manžela. Skvěle obsazená detektivní komedie, v níž si zahráli například také Alan Alda či Anjelica Huston, patří mezi nejzábavnější snímky oscarového scenáristy a režiséra Woodyho Allena, které natočil v 90. letech minulého století.