Hvězda Hry na oliheň sdílela první informaci o příběhu druhé série

Hvězda Hry na oliheň sdílela první informaci o příběhu druhé série
Hra na oliheň | Netflix
Hra na oliheň se začátkem října stala nejsledovanějším seriálem v historii Netflixu, když přeskočila dosavadního rekordmana Bridgertonovi. Jihokorejský režisér a scenárista Dong-hyuk Hwang rozehrál před publikem brutální satiru kapitalistické společnosti a nabídl atraktivní dějový formát, jemuž nešlo vzdorovat. Téměř pětistovka zadlužených ztroskotanců se dobrovolně upisuje neznámé hře, z níž se vyklube série úkolů, ve které jde nejen o obrovskou finanční odměnu, ale také o život.
Od svého uvedení se Hra na oliheň etablovala jako nový popkulturní fenomén, který inspiroval projevy politiků, vlastní merchandising, kryptoměnu i skutečné pořádání zábavních (i násilných) událostí ve stylu seriálu. V něm si zahrál hlavní roli jihokorejský herec Jung-jae Lee, z něhož se přes noc stala globálně známá tvář. A právě Lee se v rozhovoru pro magazín People konečně trochu rozpovídal o nadcházející druhé sérii, která byla pro enormní úspěch nevyhnutelná. Herec prý už diskutoval o příběhu s režisérem Hwangem a neváhal se podělit o jeden poměrně důležitý prvek.
„Věřím, že tam bude nějaký vzrušující zvrat, který mě i publikum překvapí. Kdyby to bylo předvídatelné, nebyla by žádná sranda. Nemám ponětí, co se odehraje, a netuším ani v jakém rozsahu. Hwang mi pouze prozradil, že Seong Gi-hun bude znovu soutěžit, znovu bude hrát v aréně,“ svěřil se herec.
Hra na oliheň
Hra na oliheň | Netflix
Jde o důležitou informaci vzhledem k tomu, že se hodně mluvilo také o případném prequelu, který by sledoval minulost velitele hlídky (Lee Byung-hun). Takovou možnost ale účast Leeho a jeho postavy Seong Gi-huna vylučuje a je zřejmé, že tvůrci chtějí bezprostředně navázat na finální zvrat první série. Gi-hun bude pravděpodobně usilovat o svržení mocných dohlížitelů a ukončení smrtelných her, přičemž můžeme očekávat minimálně jeden zásadní a překvapivý twist, který bude chtít obelstít namlsané fanynky a fanoušky. Není ale samozřejmě vyloučeno, že Netflix vytvořít také třetí sérii, v níž bychom se už něco z historie Hry na oliheň dozvědět mohli.