Tvůrci komedie Vlastníci v první upoutávce představují svou hvězdně obsazenou „vlakovou“ novinku

Tvůrci komedie Vlastníci v první upoutávce představují svou hvězdně obsazenou „vlakovou“ novinku
Mimořádná událost (2022) | CinemArt
Herec, scenárista a režisér Jiří Havelka před dvěma roky filmovou adaptací své divadelní hry Vlastníci uspěl na všech frontách. Snímek se stal diváckým hitem a získal i několik ocenění, včetně tří Českých lvů. Nyní populární autor přichází s novým filmem, který bude mít zřejmě s jeho předchozím titulem mnoho společného.

Trailer: Mimořádná událost

Mimořádná událost | CinemArt
Hořká komedie Mimořádná událost bude vyprávět o různorodé skupině Čechů, které spojí nepříjemná situace – ocitnou se v nikým neřízeném motoráčku. Panika může začít...
Zatímco ve Vlastnících se Havelka strefoval do neduhů české národní povahy prostřednictvím zdánlivě běžné schůze vlastníků bytových jednotek, tentokrát bude zkoumat (a zesměšňovat) českou malost prostřednictvím poněkud adrenalinovější zápletky. Jádrem snímku ale bude pravděpodobně totéž, co minule – povahově rozdílní lidé a jejich reakce na vypjaté chvíle a konflikty, které naplno odhalí jejich nedokonalé charaktery.
Cestující ve filmu ztvárnili Jana Plodková, Igor Chmela, Jaroslav Plesl, Jenovéfa Boková, Alois Švehlík, Robert Mikluš, Ctirad Götz a další.
Do českých kin snímek dorazí 3. února 2022.