Trailer: Doctor Strange otevírá epické multiverzum a staví se do záporné pozice

Trailer: Doctor Strange otevírá epické multiverzum a staví se do záporné pozice
Doctor Strange 2 | Marvel Studios
Doctor Strange 2 (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) patří k vůbec nejočekávanějším projektům filmového vesmíru MCU. Návrat Benedicta Cumberbatche, jehož hrdina má schopnost ohýbat časoprostor a slučovat různé dimenze, proběhne v režii legendárního filmaře Sama Raimiho. Ten stojí za oblíbenou trilogií Spider-Man s Tobeym Maguirem, ale kariéru si vybudoval spíše na hororových titulech jako Lesní duch nebo Stáhni mě do pekla. Z jeho rukou máme dostat první hororový snímek v rámci MCU, v němž se budou dít hodně zajímavé a různorodé věci.
První dvouminutový trailer na dvojku Doctora Strange je čerstvě online a v náznacích nabízí pohled na zápletku, odvíjející se právě od poškození časoprostoru. Strange v něm vystupuje skoro jako hrdina z antické tragédie, jehož vinou se rozproudí netušené a děsivé události.
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
První polovina videa ukazuje kajícího se protagonistu, kolem nějž se bortí fyzická realita a který oslovuje Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) s prosbou o pomoc. Ve druhé půlce upoutávky vidíme střípky z rozpoutaného multiverza, náznaky akce i roztodivných stvoření a také alternativní verzi doctora Strange, která potměšile prohlašuje, že „věci se vymkly kontrole“. Na hororové vibrace se zatím moc nesází, trailer spíše funguje jako stoprocentně účinné vnadidlo na další marvelovský příběh, který bude spoléhat na moment překvapení.
Včera ostatně vyšlo najevo, že po aktuálním úspěchu filmu Spider-Man: Bez domova se tvůrci uchýlili k přetáčkám, které mají do Doctora Strange 2 napasovat co nejvíce cameo rolí starých známých postav. Před Samem Raimim se rozkládá zdánlivě nekonečné množství dějových možností a dá se předpokládat, že v mnohém naváže na příběhovou komplexnost komiksových hitů, jakým byl třeba animovaný Spider-Man: Paralelní světy.
Doctor Strange in the Multiverse of Madness má tuzemskou premiéru stanovenou na 5. května 2022. Kromě Benedicta Cumberbatche a Elizabeth Olsen se můžeme těšit také na Rachel McAdams, Benedicta Wonga a Chiwetela Ejiofora stejně jako na řadu utajovaných tváří v menších úlohách. Budete se těšit?