Pan Božský skončil: Chrise Notha vyhodili z akčního seriálu kvůli obvinění ze znásilnění

Pan Božský skončil: Chrise Notha vyhodili z akčního seriálu kvůli obvinění ze znásilnění
Chris Noth | HBO
V prvé řadě byl Noth vyhozen ze seriálu The Equalizer (2021), který je novým zpracováním stejnojmenné show z roku 1985 (u nás je nicméně známá hlavně filmová verze s Denzelem Washingtonem). „Chris Noth již nebude natáčet další epizody seriálu, a to s okamžitou platností,“ uvedly v tiskovém prohlášení televize CBS a Universal. Rozhodnutí přišlo čtyři dny poté, co informace o sexuálních útocích pohybujících se na hraně znásilnění zveřejnil magazín Hollywood Reporter.
The Equalizer
The Equalizer | CBS
Žena označovaná jako Ava tvrdí, že k napadení došlo v roce 2010, kdy pracovala jako hosteska a zpěvačka v jedné newyorské restauraci. Po jedné směně se podle Avy měl Noth, který restauraci často navštěvoval, vrátit do kanceláře manažera, kam si Ava šla vyzvednout výplatu. Tam ji měl podle jejího tvrzení Noth bez jejího souhlasu osahávat, její tělo natlačit na stůl, políbit ji a proniknout do ní prsty. Říká, že přestal, až když mu řekla: „Tady ne,“ a „přesvědčila ho, že se s ním sejde někde jinde“. Pak už ho nikdy nekontaktovala.
Druhá z žen, vystupující pod jménem Zoe, popsala sexuální styk jako nepříjemný a bolestivý. V souloži měl Noth pokračovat i přes její odpor a bolesti se podle její výpovědi vysmíval. Zároveň měl odmítnout použít kondom, přestože jej o to požádala.
Třetí žena jménem Lily s Nothem také měla zažít násilný nepříjemný sex, a to v době, kdy Noth už byl ženatý. Později jí měl dle jejích slov poslat sms zprávu: „Měl jsem se skvěle a opravdu bych ocenil, kdybys nemluvila se svými přáteli. Kdybychom to mohli nechat mezi námi.“
Herec obvinění komentoval následovně: „Tyto příběhy mohly být staré třicet let nebo třicet dní – ne vždy znamená ne – to je hranice, kterou jsem nepřekročil. Ta setkání byla dobrovolná. Nevím, proč se to objevuje právě teď, ale určitě vím jedno: na ty ženy jsem nezaútočil.“
Od Notha se také distancovala agentura A3 Artists, která ho léta zastupovala, a stažena byla i reklama na stacionární kola, kterou nedávno natočil. Pokud jde o ono „načasování“, ke kterému se Noth v reakci na obvinění sám vyjádřil, ženy údajně kontaktovaly novináře ve chvíli, kdy zjistily, že se herec vrací v pokračování Sexu ve městě (A jak to bylo dál), což je prý popudilo.
Notha nyní čeká nejasně dlouhý distanc v kariéře, pokud neočistí své jméno u soudu (jako se to podařilo třeba herci Geoffreymu Rushovi) nebo jiným věrohodným způsobem, jakým to zvládli v otevřených rozhovorech například herci Michael Douglas nebo George Takei.
pan-bozsky-skoncil-chrise-notha-vyhodili-z-akcniho-serialu-kvuli-udajnym-sexualnim-utokum
A jak to bylo dál | HBO Max