Nevíte na co se na Štědrý den koukat? Náš výběr toho nejlepšího z televizního programu vám možná napoví

Nevíte na co se na Štědrý den koukat? Náš výběr toho nejlepšího z televizního programu vám možná napoví
Jak si nevzít princeznu | Česká televize
(ČT1) 06:00 – Princové jsou na draka
Jak lépe začít Štědrý den než s českou pohádkovou klasikou? „Dělání, dělání, všechny smutky zahání,“ zazní v uších snad každého z nás. Proto by vám tato typická rodinná podívaná jistě neměla uniknout.
(ČT2) 06:50 – Mr. Bean
Sice to není pohádka, ale i tak je to velká klasika, bez níž se mnozí z nás na Štědrý den neobejdou. Jestli se tedy chcete po ránu příjemně naladit, rozhodně byste epizodu tohoto britského komediálního seriálu neměli minout.
nevite-na-co-na-stedry-den-koukat-nas-vyber-toho-nejlepsiho-z-televizniho-programu-vam-mozna-napovi-2
Mr. Bean (1990) | Tiger Aspect Productions
(ČT1) 08:00 – Dařbuján a Pandrhola
Tuto klasiku o chudém horníkovi a bohatém vesnickém sládkovi si pamatuje každý. Nejen díky ikonickým klobásám rostoucím na stromě. Trochu provokativní, ne? Na Štědrý den by se až do večera nemělo jíst maso, proč se jím tedy alespoň nepotěšit pohledem?
(ČT1) 09:30 – O princezně Jasněnce a létajícím ševci
Vypadá to, že přepínat z České televize se úplně nevyplácí. Je tu již tradičně jedna pohádková pecka za druhou. Tentokrát oblíbený snímek z režie Zdeňka Trošky o ševci, který létal do věže za princeznou.
(ČT1) 11:00 – Tři veteráni
Pohádka, kterou lidé buď milují, nebo nesnáší. Žádný fanoušek nebo fanynka Jana Wericha by ji na Štědrý den neměl minout.
nevite-na-co-na-stedry-den-koukat-nas-vyber-toho-nejlepsiho-z-televizniho-programu-vam-mozna-napovi-7
Tři veteráni (1984) | Filmové studio Barrandov\n
(Nova) 11:15 – Princ Bajaja
Pohádka o kouzelném mluvícím koni, který princovi pomůže zachránit krásnou Slavěnu před zlým drakem.
(Nova cinema) 12:10 – Přijde letos Ježíšek?
Oběd se tráví lépe, když si při něm pustíte nějaký pěkný romantický film. Mohli byste se proto potěšit tímto českým titulem s Josefem Abrhámem a Libuší Šafránkovou v hlavních rolích.
(ČT1) 12:35 – Honza málem králem
O tom, že neprohloupí, kdo srdce má a není skoupý.
(Nova) 12:45 – Z pekla štěstí
Čas oběda ve znamení Honzů. Tentokrát se tradiční česká mužská pohádková postava na svém putování seznámí s několika čerty a utká se s drakem Bucifalem.
(Prima) 13:55 – Hurvínek a kouzelné muzeum
Hurvínek, Spejbl a Mánička. Jedny z nejslavnějších jmen české kultury. Tentokrát se ale naše oblíbené loutky dočkaly ve 3D snímku nového animovaného kabátku.

Trailer: Hurvínek a kouzelné muzeum

(Nova cinema) 14:00 – Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
Odpoledne si můžete zpříjemnit i něčím nevánočním. Kapitán Jack Sparrow a jeho posádka jsou ideálním tipem. Vydejte se v této americké dobrodružné fantasy podívané za pramenem mládí.
(ČT1) 14:10 – Nesmrtelná teta
„Štěstí pomine, Rozum se ztratí! Jenom já, Závist, jsem věčná…“ slavná hláška Jiřiny Bohdalové. Můžete si ji opět připomenout a společně s ní i něco malého z tvorby K. J. Erbena. Tato pohádka je totiž inspirovaná právě jeho dílem.
(ČT2) 14:20 – Amundsen
Pokud vás nebaví pohádky, můžete si pustit tento norsko-švédský dobrodružný snímek.
(Nova) 14:55 – Shrek
Když nemáte chuť na českou klasiku, můžete ji vyměnit za tu americkou. Tentokrát v podobě zeleného zlobra, který se vypraví zachránit princeznu z hradu, kolem nějž protéká žhavá láva a stráží ho zlá dračice.
(ČT1) 15:50 – Láska rohatá
V odpoledních hodinách začíná Česká televize vysílat pohádky z trochu novější produkce. Podívejte se na příběh o čertím nešikovi s Jiřím Mádlem v hlavní roli.
(Prima) 15:50 – Kouzelný měšec
Ve stejný čas začne také tato klasika se Sašou Rašilovem a Mahulenou Bočanovou v hlavních rolích.
(ČT1) 17:25 – Korunní princ
Podívejte se na pohádku o dvou princích, jedné princezně a čarovném nápoji zapomnění..
nevite-na-co-na-stedry-den-koukat-nas-vyber-toho-nejlepsiho-z-televizniho-programu-vam-mozna-napovi-9
Korunní princ (2015) | Česká televize
(Prima) 17:55 – Sedmero krkavců
Dokáže osudem zkoušená Bohdanka zachránit zakleté bratry, aniž by promluvila? To se dozvíte v této české pohádce z roku 2015.
(Nova) 18:00 – Byl jednou jeden král
Jak otec vyžene svou dceru proto, že jej má ráda jako sůl... To ukáže tato klasická pohádka s Janem Werichem v hlavní roli.
(Nova cinema) 18:10 – Dumbo
V nepříliš prosperujícím cirkuse Medici se narodilo slůně s obrovskýma ušima, které pojmenují Dumbo. Jednoho dne s překvapením zjistí, že dokáže létat. Tohoto zpracování z roku 2017 se ujal slavný režisér a tvůrce loutkových snímků Ukradené Vánoce a Mrtvá nevěsta Tim Burton.

Trailer: Dumbo

Dumbo
(ČT1) 19:00 – Jak si nevzít princeznu (2021)
Určitě byste ale po štědrovečerní večeři neměli vynechat letošní novou pohádku. A o čem? „Sudičky předpoví malému princi svatbu s dcerou sousedního krále, nikdo ale nečeká, že se tihle dva nebudou moci vystát. Jediné, co prince Leopolda a princeznu Josefínu spojuje, je přání zbavit se téhle sudby. A tak se pomocí ukradených kouzelných hodinek společně vrátí do doby, kdy se princ narodil, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. Jenže netuší, co tím všechno způsobí!“ Režie se ujal Karel Janák a v hlavních rolích uvidíte Marka Adamczyka a Annu Fialovou.
nevite-na-co-na-stedry-den-koukat-nas-vyber-toho-nejlepsiho-z-televizniho-programu-vam-mozna-napovi-11
Jak si nevzít princeznu (2021) | Česká televize
(Nova) 19:30 – Tři bratři
Pokud vás letošní nová pohádka nezaujme, můžete přepnout na tento interaktivní titul s Vojtěchem Dykem, Tomášem Klusem a Zdeňkem Piškulou v hlavních rolích.
(Nova cinema) 20:00 – Vánoční koleda
V tomto animovaném dobrodružném snímku od Roberta Zemeckise z roku 2009 září především americká herecká legenda Jim Carrey. Tentokrát v roli nevrlého Vydřigroše, který postrádá vánočního ducha.
(Prima) 20:15 – Sám doma
Pokud máte rádi spíše americkou klasiku, Kevin je tady již tradičně opět pro vás. Stejně jako u Popelky ani bez něj už si český divák Štědrý večer nedokáže představit.
(ČT1) 20:30 – Tři oříšky pro Popelku
Na tuto pohádkovou klasiku nedá dopustit snad nikdo. Nezapomeňte si ji tedy včas zapnout a zavzpomínejte na Libuši Šafránkovou a Karla Gotta.
nevite-na-co-na-stedry-den-koukat-nas-vyber-toho-nejlepsiho-z-televizniho-programu-vam-mozna-napovi-12
Tři oříšky pro Popelku (1973) | Filmové studio Barrandov
(Nova) 21:15 – Láska nebeská
Romantická komedie jak má být a jedna z největších vánočních klasik tohoto žánru.
(ČT) 21:55 – Pelíšky
Štědrovečerní doba, kdy už je většina českých diváků a divaček neschopná vnímat jakékoliv dění. Samozřejmě kvůli přejedení. I tak byste se ale mohli zasmát nad legendárními noky, tedy pardon... knedlíky.
(Nova cinema) 23:45 – Táhni k čertu
Půlnoc Štědrého dne je jednou z nejmagičtějších nocí v roce. Ti z nás, kteří nehodlají jít brzy spát, si ji mohou užít s tímto netradičním komediálním hororem, v němž se temný duch Vánoc jménem Krampus vydá na lov těch, kteří zlobili během vánočních svátků.

Trailer: Táhni k čertu

Krampus: Táhni k čertu