A jak to bylo dál...: Nový Sex ve městě zatím nenadchl, o úplnou katastrofu ale nejde

A jak to bylo dál...: Nový Sex ve městě zatím nenadchl, o úplnou katastrofu ale nejde
A jak to bylo dál (2021) | HBO Max
Sex ve městě patří mezi první seriály, jimiž na sebe kabelovka HBO přitáhla po celém světě obrovskou pozornost. Komediálně laděný titul o čtveřici Newyorčanek, které zažívají nejrůznější vztahové a sexuální peripetie, se stal pro mnoho diváků a hlavně divaček prakticky nesmrtelným kultem. Televizní hit byl vysílán mezi roky 1998 a 2003, v letech 2008 a 2010 pak byly do kin uvedeny dva navazující celovečerní filmy. Po jedenácti letech od Sexu ve městě 2 se HBO rozhodlo k populárním hrdinkám opět vrátit, tentokrát v desetidílné minisérii A jak to bylo dál... Co na první epizody říkají kritici a kritičky?
Trailer: A jak to bylo dál...
Na webu Rottentomatoes.com seriál v tuto chvíli komentovalo padesát recenzentů, z nichž třicet dává palec nahoru. Průměrné hodnocení se pohybuje okolo 57 %. Žádné velké nadšení se tedy zatím rozhodně nekoná. Seriálu se vyčítá, že postrádá většinu kouzla originálu. Jeho charakteristickou ostrost, sžíravost a uvěřitelnost. Dále pak to, že zasazení hrdinek do dnešní doby působí často až trapně a že bez Samanthy (Kim Cattrall) postrádá humor.
A jak to bylo dál...
A jak to bylo dál | HBO
Na druhou stranu zaznívá, že i když původnímu seriálu se kvalitativně nevyrovná, je přeci jen lepší než oba filmy. Trojice hereček (Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis) se do svých životních rolí údajně vrátila s naprostou lehkostí, takže si diváci a divačky mohou připadat, jako když po dlouhé době vidí své známé, které jsou nyní starší a řeší jiné problémy než dříve.
První tři epizody si můžete pustit na HBO GO, další budou přibývat po týdnu.