Top kina ČR: nikdo je nezavřel, přesto zejí prázdnotou. Pyrrhovo vítězství si připsalo drama o zavraždění potomka slavného návrháře

Top kina ČR: nikdo je nezavřel, přesto zejí prázdnotou. Pyrrhovo vítězství si připsalo drama o zavraždění potomka slavného návrháře
Klan Gucci | Forum Film
5. ETERNALS (země vzniku: USA)
Eternals
tržby 562 tisíce Kč / návštěvnost 3277 diváků / 46 kin
Šestý víkend v kinech a momentálně pátá příčka pro novou marvelovskou týmovku. Bohové, polobohové i lidé inspirovaní starými mýty si dávají dostaveníčko v rámci Eternals, k nimž si diváci budou určitě nějaký ten čas hledat cestu. Celkové skóre hovoří následovně – za necelý měsíc a půl od premiéry vidělo Eternals pouhých 136 tisíc platících, kteří v pokladnách nechali 24 milionů korun. Jak v této bídné době skončí Spider-Man: Bez domova, premiérovaný už tento čtvrtek? Určitě lépe než Eternals.

4. DUNA (USA)
Duna | Vertical Entertainment
tržby 569 tisíc Kč / návštěvnost 2991 divák / 41 kino
Skoro dva měsíce se mezi komerčně nejúspěšnějšími tituly drží nová filmová Duna režiséra Denise Villeneuvea. První část sci-fi série odehrávající se na pouštní planetě Arrakis vidělo přes 260 tisíc diváků, kteří za vstupenky zaplatili 49 milionů korun. Nebýt slabého konce roku, mohl film s přehledem překonat metu 300 tisíc diváků.

3. ENCANTO (USA)
Encanto
tržby 1 milion 54 tisíce Kč / návštěvnost 6954 diváci / 119 kin
Disneyovce Encanto patří pomyslný bronz. Rodinné podívané to v covidové době v rámci kinodistribuce mimořádně odskákaly, patrné je to právě na Encantu. Za necelé tři týdny od premiéry vidělo tenhle prvotřídně animovaný snímek pouhých 26 tisíc platících, kteří v pokladnách nechali 4 miliony korun. Je to jasné, všechno spěje k VOD distribuci.

2. PŘÁNÍ JEŽÍŠKOVI (Česká republika)
Přání Ježíškovi
tržby 1 milion 546 tisíc Kč / návštěvnost 10 195 diváků / 161 kino
Pět víkendů v první pětce a potřetí na druhé příčce skončilo Přání Ježíškovi. Tuzemská vánoční podívaná stihla být premiérována ještě před zhoršující se pandemickou situací. Za déle než měsíc na novinku Marty Ferencové vyrazilo necelých 150 tisíc diváků. Tržby činily 22 milionů korun. Očekávání byla na začátku listopadu pochopitelně o poznání větší. Otázkou zůstává, jak dopadnou distributoři a producenti odložených novinek Vánoční příběh, Tajemství staré bambitky 2 a podobně.

1. KLAN GUCCI (USA)
Klan Gucci
tržby 1 milion 869 tisíc Kč / návštěvnost 10 737 diváků / 161 kino
Třetí víkend v českých kinech a potřetí první! Klan Gucci spojil silné téma nájemné vraždy potomka slavného módního návrháře, hvězdné herecké obsazení a osobu prvotřídního režiséra Ridleyho Scotta. I když těch 61 tisíc platících diváků a 10 milionů korun za necelé tři týdny k velkému slavení vůbec nepřispívá. Scott a celý štáb ale můžou být rádi, například nová verze slavného muzikálu West Side Story, tentokrát od Stevena Spielberga, se mezi pětici nejnavštěvovanějších titulů vůbec nedostala. O premiérovém víkendu skončila šestá. Nikoho ale nezajímala ani v USA, kde odstartovala za 10,5 milionu dolarů, což je výjimečná mizérie.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.