První pohled na Madse Mikkelsena v sérii Fantastická zvířata, v níž nahradil Johnnyho Deppa

První pohled na Madse Mikkelsena v sérii Fantastická zvířata, v níž nahradil Johnnyho Deppa
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství | Warner Bros.
Harry Potter byl na přelomu tisíciletí obrovským kulturním fenoménem. Knihy J. K. Rowling inspirovaly vznik osmi celovečerních filmů z kouzelnického světa, v němž dospívající čaroděj s typickou jizvou na čele stojí proti obávanému stoupenci zla lordu Voldemortovi. Série, na níž se vystřídali celkem čtyři režiséři a v níž kromě mladých nováčků zářily ty nejznámější britské herecké tváře, byla finančním triumfem. A studio Warner Bros. tedy logicky přistoupilo k natočení prequelové série Fantastická zvířata, opět vycházející z knížek J. K. Rowling. Sledujeme v ní kouzelníka Mloka Scamandera (Eddie Redmayne), jenž s pomocí roztodivných zvířat, mudly Kowalskiho (Dan Fogler) a také mladého Albuse Brumbála (Jude Law) čelí Voldemortovu předchůdci, mocnému Gellertu Grindelwaldovi.
Toho v prvních dvou dílech Fantastická zvířata a kde je najít a Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny ztvárnil slavný Johnny Depp. S tím ale kvůli tomu, že jej bývalá přítelkyně Amber Heard označila za násilníka, studio rozvázalo kontrakt. Na jeho místo nastupuje neméně slavný a charismatický Mads Mikkelsen, jehož můžeme poprvé spatřit v čerstvě vydané upoutávce ke třetímu dílu s podtitulem Brumbálova tajemství.

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství – první záběry

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství
Video se nese na nostalgické vlně a rekapituluje dosavadní filmový průběh i odkaz potterovského univerza, které letos slaví dvacáté výročí, přičemž z očekávaného nového dílu nabízí jen několik rychlých záběrů. Vidíme ikonické Bradavice, staré známé postavy i Grindelwalda, opájejícího se mocí v hustém davu přívrženců. Nechybí zvířata chrlící oheň, zlatonka a famfrpál ani lákání na akční sekvence, jimž zatím dominuje Brumbálův střet s Credencem (Ezra Miller), vypouštějícím ničivý obskurus.
Oproti poněkud vlažnějšímu druhému dílu, který se mnohem více zaměřoval na další seznamování se světem a zvířaty nežli na hutnou zápletku, bychom nyní mohli dostat našlapané a strhující dobrodružství. Mnoha fanouškům jistě Deppova výměna nesedne, ale Mikkelsen je bezesporu skvělou náhradou, již by neměl být problém akceptovat, přestože postrádá Deppův charakteristický bílý melír. Osobně jsem zvědavý, jestli tvůrci změnu vizáže nějak vysvětlí, nebo ji nechají plavat.
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství mají tuzemskou premiéru zatím stanovenou na 7. dubna 2022. Plnohodnotný trailer by pak měl dorazit v následujících dnech. Budete se těšit a věříte, že Mads Mikkelsen jako náhrada obstojí?