Nový filmový hit na obzoru. V Hollywoodu propukla válka o závodní snímek s nestárnoucí oscarovou hvězdou

Nový filmový hit na obzoru. V Hollywoodu propukla válka o závodní snímek s nestárnoucí oscarovou hvězdou
Sony Pictures | Brad Pitt
Jen co na veřejnost pronikly informace, že režisér Joseph Kosinski (Hrdinové ohně, Top Gun: Maverick) připravuje svůj další projekt s Bradem Pittem v hlavní roli, strhla se v Hollywoodu válka o distribuční práva. Dosud nepojmenovaný snímek má spadat do kategorie příběhů ze závodního prostředí, které naposledy zpopularizoval film Jamese Mangolda Ford v. Ferrari. A jeho tvůrčí zázemí bude opravdu hvězdné.
Režisér Kosinski je jakožto letecký inženýr známý svou technickou
Matt Damon, Christian Bale
Le Mans '66 | 20th Century Fox
progresivitou, kterou dle zákulisních videí piloval v průběhu natáčení nového Top Gunu, v němž Toma Cruise snímalo několik imaxových kamer přímo v kokpitu stíhačky. Závodní snímek by tedy měl být v jeho provedení a se štědrým rozpočtem kinoudálostí, již přiživí také účast Pitta, který se v kinech naposledy objevil ve sci-fi Ad Astra z roku 2019. V následujících měsících jej čeká hodně práce. Kromě tohoto projektu se upsal třeba akčňáku Bullet Train od Davida Leitche a také Babylonu od režiséra La La Landu Damiena Chazella.
Kromě nich má na filmu spolupracovat i slavný jezdec formule 1 Lewis Hamilton, pravděpodobně v úloze poradce. Scénář píše Ehren Kruger, jenž má zkušenosti s drahými blockbustery (napsal tři díly Transformers) i s menšími atmosférickými produkcemi (Kruh, Miluj bližního svého). A za vším stojí legendární producent Jerry Bruckheimer, dominující devadesátým létům s hity jako Skála nebo Armageddon.
Brad Pitt
Ad Astra | 20th Century Fox
Není divu, že o takové tvůrčí uskupení je enormní zájem. Válka o práva propukla už v pátek odpoledne a zapojily se do ní studia Paramount, Disney, Universal, MGM a Sony, jimž drahocenný titul touží vyfouknout streamovací společnosti Netflix, Apple a Amazon. Mluvčí Pitta a Kosinskiho odmítli jakýkoli komentář a další informace o potenciálním hitu se snad vynoří v příštích týdnech a měsících.